Za košarkaške sladokusce

Sport klub prenosit će sve, od prve do posljednje utakmice Eurobasketa

Foto: Sportklub
29.08.2017.
u 17:47

Sport klub vlasnik je prava pa će prenositi svih 76 utakmica s ovog Prvenstva Europe. Činit će to komentatorski tim predvođen Slavkom Cvitkovićem

Predstojeći Eurobasket, koji počinje sutra, istinski ljubitelji košarke u Hrvatskoj moći će pratiti kao nikad dosad. Zahvaljujući Sportklubu moći će gledati svih 76 utakmica izravno, a one koje se budu terminski preklapale bit će emitirane u snimci. 

Sportklub je kablovska televizija koja prati košarku na jako puno frontova (NBA, Euroliga, Eurokup, nacionalne lige...) pa je i vlasnik prava prijenosa sa Eurobasketa. S obzirom da su utakmice hrvatske reprezentacije ustupljene i nacionalnoj televiziji, ovo će biti rijedak slučaj da gledatelji mogu birati čiji im je reporterski izričaj draži. 

Za praćenje utakmica hrvatske reprezentacije preko Sportkluba formiran je poseban komentatorski tim kojeg čine reporterski veteran Slavko Cvitković i nova komentatorska nada Marin Mrduljaš, a prije i poslije utakmica njima će se priključiti trener Veljko Mršić u ulozi stručnog komentatora. 

Nakon svakog susreta radit će se sažetak utakmice popraćen stručnim analizama i odgovorima na najzanimljivija pitanja gledatelja što će biti stavljeno na Sportklubov portal i facebook profil. 

Slavku Cvitkoviću ovo će biti 15. prvenstvo Europe koje će pratiti s komentatorske pozicije. Prvo mu je bilo ono održano 1987. u Ateni kada su Grci postali senzacionalnim prvacima dok je reprezentacija bivše SFRJ, predvođena izbornikom Ćosićem, bila treća. 

Dakle, proživljavao je Cvik sva četiri neuspješna pokušaja da se prođe četvrtfinale Eurobasketa (2001., 2005., 2007. i 2009.), ali je i slavio onaj jedini prolaz u polufinale izboren 2013. na Prvenstvu u Sloveniji. 

Traume iz prve ruke ima i Marin "Babo" Mrduljaš koji je 2015. bio čovjek od najvećeg povjerenja izbornika Velimira Perasovića pa je obnašao dužnost "team managera":

- Tada smo, nažalost, prošli kao bosi po trnju i izgubili u osmini finala od Čeha. Tako je to s nokaut utakmicama u tako ranoj fazi, odlučuje tko ima bolji dan, poneka kriva sudačka odluka. Inače, s obzirom na veliki broj izostanaka Prvenstvo će biti možda i nikad uzbudljivije i neizvjesnije.

Osim spomenutih komentatora, prijenose utakmica Eurobasketa radit će i Goran Stojanović, Ivan Hodoba, Vlado Radičević, Neven Perok i Darin Janković.

Inače, Sport klub će prenositi i sve utakmice kvalifikacija za košarkaški SP kao i susrete Svjetskog prvenstva koje će se održati u Kini 2019.

Komentara 4

Avatar rubinet
rubinet
20:08 29.08.2017.

novinar se malo zaigrao"Sportklub je kablovska televizija koja prati košarku na jako puno frontova" hrvatski: kabelska.....hrvatski : fronti

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
17:58 29.08.2017.

Ajmo hrvatska repka, ajmo naši glavni igrači Bosanci i Srbijanci.

HR
Hrabraja
19:29 29.08.2017.

Sta to vrijedi kada na Maxtvu nema HD. Sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije