DERBI HNL-a

Što kažu kladionice? Hajduku male šanse za slavlje ili čak remi na Maksimiru, Dinamo je favorit

Varaždin i Hajduk sastali se u 21. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
26.02.2023.
u 10:03

Prednost vodećih modrih od osam bodova u odnosu na drugoplasirani Hajduk, kao i mogući izostanak najboljeg igrača splitske momčadi Marka Livaje, koji zasebno putuje na gostovanje, glavni su faktori što se predviđanja uoči današnjeg ogleda tiče.

U velikom nedjeljnom derbiju 23. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo u Maksimirskoj 128 od 15 sati dočekuje Hajduk u utakmici između prvoplasirane i drugoplasirane momčadi prvenstvene ljestvice. Utakmica je to koja bi mogla uvelike utjecati na završnicu i ishod ovosezonskog prvenstva. Dinamo uoči derbija ima osam bodova više i utakmicu manje od Hajduka.

Dinamovci i hajdukovci u ovoj su sezoni igrali u dva navrata u prvenstvu, te ukupno tri puta. Prvo su Zagrepčani u kolovozu na svojem travnjaku slavili s uvjerljivih 4:1, da bi dva mjeseca kasnije podijelili bodove na Poljudu (1:1). Prvi okršaj sezone bio je onaj u Superkupu iz srpnja, koji je otišao u ruke hrvatskog prvaka nakon boljeg izvođenja jedanaestereaca.

Gledamo li formu, Dinamo nije izgubio još od početka listopada, kada ih je u Ligi prvaka na Stamford Bridgeu svladao Chelsea (2:1), ali morao se zadovoljiti tek bodom u nedavnim utakmicama protiv Gorice i Slaven Belupa. Hajduk je, pak, prije pobjeda nad Goricom i Varaždinom izgubio od Istre 1961 i Rijeke.

Što se sastava tiče, modri će u utakmicu moći ući poprilično snažnog sastava, bez ikakvih poteškoća. S Petkovićem, Ademijem, Livakovićem, Šutalom i Ivanušecom u momčadi, dok se u splitskim redovima još uvijek ne zna hoće li zaigrati njihov glavni igrač, Marko Livaja, a muče ih i drugi nedostaci. 

Hajduku već nedostaje niz prvotimaca. Od ranije su ozbiljnije ozlijeđeni Lovre Kalinić i Josip Elez, a osim njih, u derbiju neće biti Chidozieja Awaziema, Tonija Borevkovića, Dominika Prpića, Anthonyja Kalika i Lukasa Grgića. Morat će se pouzdati u nove igrače Anella i Ferra te u mlade nade poput Pukstaša, Capana, pa možda čak i Luke Vuškovića.

Foto: Hrvatske Šume

Livaja će se u Zagreb uputiti automobilom, a ne autobusom s ostatkom momčadi, kako bi se spriječila mogućnost zaraze još nekog od igrača. U zadnji čas procijenit će se je li Livaja spreman za nastup protiv Dinama, a ako Livaja ne bude spreman za derbi, njega će zamijeniti iskusni Nikola Kalinić.

A što kažu kladionice? Dinamo je u derbiju pred domaćom publikom favorit s koeficijentom 1.75. Kvota na pobjedu Hajduka je 5.25, dok je na neodlučen rezultat koeficijent 4.20. Dakle, modrima su predviđene velike šanse za pobjedu u današnjem okršaju.

Tko će danas pobijediti u najvećem derbiju hrvatskog nogometa?

Bi li slavljem riješili pitanje naslova prvaka, odgovorio nam je u emisiji za Večernji TV Nino Bule.

- Mislim da je onda sve gotovo. Niti jedan trener to neće kazati, no teško je nadomjestiti 13 ili 12 bodova u prvenstvu. Ako Hajduk pobijedi, može se nadati borbi za naslov prvaka. Bilo bi zanimljivije. Hajduk je znao pobjeđivati u Maksimir i ne bi bilo ništa posebno iznenađujuće.

Komentara 2

KA
kažemja
12:25 26.02.2023.

Mislim da Dinamo ovo rutinski dobija ali i remi je ravan pobjedi jer sa osam bodova više i utakmicom manje ne vidim način kako bi Dinamo izgubio titulu.

BE
Berri
11:24 26.02.2023.

Volio bih da danas Hajduk pobjedi i primakne se na 5 bodova. volio bih i da VAR dosudi nepostojeći penal za Hajduk, a da Dinamu ponište regularan gol jer je mali prst lijeve ruke "probio" onu crtu, ali objektivno ne vidim kako bi to Livaković, Ademi. Mišić, Šutalo, Baturina, Ivanušec, Ljubičić,...mogli odigrati lošije od Sentića, Simića, Fossatija,...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije