SP U FUTSALU

Hrvatska porazom otvorila SP, dominirala protiv Tajlanda, ali je na kraju izgubila

Susret Hrvatske i Francuske u okviru Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024
Luka Stanzl/PIXSELL
14.09.2024.
u 13:41

U drugom kolu u utorak Hrvatska će na jednog od favorita, Brazil, a Tajland će igrati protiv Kube

Hrvatska i Tajland imali su tu čast otvoriti Svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje se igra u Uzbrekistanu. Nažalost, Hrvatska je poražena rezultatom 2-1.

Hrvatska je bila potpuno dominantnija u prvom poluvremenu, stvarala šanse, ali ništa nije ulazilo. Jelovčić je taman prije gola pucao iskosa, ali malo pored vratnice. Tajlanđani su poveli u trećoj minuti iz praktički jedine šanse u prvom poluvremenu. Nakon greške u obrani našim, Phalaphruek je oteo loptu i poslao povratnu Osamanmusi koji zabija za vodstvo..

Nakon gola Hrvatska je u potpunosti pritisnula Tajlanđane. Jelovčić je pucao u petoj i sedmoj minuti, ali Senbat je obranio udarce. Najveću šansu poluvremena imao je Vukmir u 15. minuti. Izbio je sam na Senbata i pokušao ga prebaciti, ali vratar Tajlanda skreće loptu u korner. Do poluvremena su udarce uputili Perić i Novak, u udarcima na poluvremenu bilo je 20-7, ali na semaforu je stajalo 0-1.

Tajlanđani su u drugo poluvrijeme ušli ozbiljnije. Osamanmusa je u 23. pokušao prebaciti Primića, ali hrvatski vratar brani njegov pokušaj. u 27. minuti Jurlina je poslao Jelovčiću loptu s očima, ali Jelovčić puca malo pored gola. Nažalost, u 30. minuti Tajland je izborio korner nakon kojeg je uslijedio fliper, na loptu je naletio Jungwongsuk i zakucao za 0-2. Naši su tražili prekršaj, ali sudac je nakon VAR intervencije ostao pri svojoj odluci.

Minutu kasnije konačno smo svladali Senbata. Sekulić se oslobodio čuvara i pogodio malu mrežicu za 1-2. Primić je u 34. minuti obranio novi zicer Tajlanda, pa se ubrzo Jelovčić oslobodio za udarac, ali pored gola. Sekulić se u 36. ponovno oslobodio igrača i opasno zapucao, ali Senbat je i to skinuo. 

Dvije i pol minute do kraja utakmice Mavrović je uveo golmana-igrača, Jurlina je u zadnjoj minuti pucao iz daljine, ali Senbat je i to obranio. Nažalost, ostalo je 1-2.

Hrvatska je sad u kompliciranoj situaciji. U drugom kolu čeka ih po mnogima prvi favorit prvenstva Brazil, dok će Tajland igrati protiv Kube.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije