BIJESNI NA NJEGA

Tko je čovjek iz Tuzle na kojeg je bijesna cijela Srbija? Bogdanović ga ispsovao pred kamerama

Foto: FIBA
1/4
09.08.2024.
u 10:10

"Ono što je napravio Zurapović koji slovi kao jedan od najboljih svjetskih sudaca predstavlja veliku sramotu. Sudac rođen u Tuzli dobro zna svoj posao – naravno – kada ga želi tako raditi", pišu srpski mediji

Srpska košarkaška reprezentacija poražena je od SAD-a rezultatom 95:91 u polufinalu Olimpijskih igara. U napetoj utakmici izabranici Svetislava Pešića vodili su gotovo cijelo vrijeme, no na kraju se NBA-zvijezde predvođene LeBronom Jamesom, Stephom Curryjem i ostalima raduju prolazu u finale u kojem će ove subote igrati protiv Francuske. Velik dio srpske javnosti bijesan je zbog lošeg suđenja na utakmici. Bolje rečeno, Srbi smatraju da su ih suci pokrali, da su zbog njih izgubili utakmicu. 

"Odradili su posao za koji su poslani od strane FIBA-e. Toliko dodvoravanja Amerikancima, tolika količina materijalnih grešaka i apsolutno nepoštovanje Srbije, o čemu je jasno pričao i Pešić", piše među ostalim Kurir koji donosi i portret glavnog suca utakmice, Ademira Zurapovića iz Tuzle. Zurapović je bio glavni sudac, a pomagali su mu Julio Anaya iz Paname i Martins Kozlovskis iz Latvije.

"Ono što je napravio Zurapović koji slovi kao jedan od najboljih svjetskih sudaca predstavlja veliku sramotu. Sudac rođen u Tuzli dobro zna svoj posao – naravno – kada ga želi tako raditi. Zašto je dopustio Amerikancima da postižu poene iz trokoraka i za to kažnjavao izbornika Srbije tehničkom greškom? To su pitanja na koja nikada nećemo dobiti odgovor", piše Kurir.

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

1/24

Dodaju i sljedeće: "Morao je Zurapović barem zaštititi Nikolu Jokića jer u karijeri nikada nije sudio igraču kao što je on. Imao je tu čast dijeliti parket s najboljim košarkašem planeta i najboljim europskim igračem svih vremena... Da je samo zaštitio Jokića, a ne dopustio da mu se sviraju osobne pogreške kada izbije protivniku loptu pri zakucavanju, Ademir bi zaslužio poštovanje", pišu Srbi uz dodatak: "Ali dodvoravanje 'dream teamu' ili svojim gazdama iz FIBA-e bilo je izgleda jače. Za 'suca' iz Paname nas ne bi iznenadilo da ne zna izbrojiti tri koraka, ali Ademir to jako dobro zna. Zašto nije želio to i dosuditi, vjerojatno i to dobro zna. Zašto je on, kao prvi sudac prepustio neznalici iz Paname da vodi glavnu riječ, a on se povukao u stranu. I to vjerojatno dobro zna. Kao i što je pristao dopustiti da se igra po američkim pravilima i da im gleda kroz prste za korake najmanje četiri puta."

Još za vrijeme utakmice suca iz BiH, ali i njegove kolege ispsovao je srpski kapetan Bogdan Bogdanović. Sve se jasno vidjelo i u TV-prijenosu.

Ključne riječi

Komentara 24

SA
Satnik1111
10:57 09.08.2024.

Sad me zanima, kakve to veze ima sa Hrvatskom?

Avatar Croat
Croat
11:25 09.08.2024.

ocito da se radi o bijelosvijetskoj zavjeri, cionistickomasonskoj uroti u kojoj vatikan ima svoje prste a hrvatska vodi glavnu rijec. opet ih mrzi "ceo svet".

PA
Pahor
11:58 09.08.2024.

Srbi ko srbi, uvijek je netko drugi kriv za njihove poraze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije