HTIO JE ZLATO

Za Hrvatsku se borio s velikim problemom: 'Znao sam da to radi, nećemo si lagati...'

Pariz: Marko Golubić poražen u četvrtfinalu od Britanca Bradlyja Sindena
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.08.2024.
u 09:15

Nakon pobjede u osmini finala nad Dominikancem Pieom (3:0, 10:2), hrvatskog borca Marka Golubića zaustavio je dvostruki svjetski prvak, Britanac Bradley Sinden

Nakon što je u osmini finala pobijedio Dominikanca Piea (3:0, 10:2), tekvondaš Marko Golubić izgubio je od dvostrukog svjetskog prvaka Bradleyja Sindena. Nakon tog poraza bio je ljutit, a okus propuštene prilike bio je još izraženiji nakon što Britanac nije prošao u finale pa tako nije ni omogućio Hrvatu priliku za popravni kroz repasaž. Sinden je u polufinalu izgubio od Jordanca Zaida Kareema (1:2 u rundama) i tako Golubića preselio u publiku, nakon čega nam je on iznio prve dojmove vezane uz svoj premijerni nastup na Olimpijskim igrama:

– Došao sam kao i na svako natjecanje. Uopće nisam imao osjećaj da sam na Olimpijskim igrama. Uvijek nam je isto. Isto borilište, isti treneri, isti borci među kojima svatko svakoga može pobijediti. Nažalost, opet sam se susreo sa Sindenom i opet je malo nedostajalo, baš kao i u četvrtfinalu ovogodišnjeg Prvenstva Europe. Nedostajale su neke sitnice i ja mu mogu samo čestitati. Žao mi je što me Britanac nije povukao u repasaž i što nisam dobio priliku boriti se za broncu.

Za te Sindenove "frljoke", čudnu tehniku udaraca nogom u tijelo (za dva boda), Marko nije našao konačno rješenje.

– To je magistrirao, znao sam da to radi. Pokušavao sam ga držati na distanci, no majstor je u tome i opet mi je prodao par tih “frlji” u oklop. Drugu rundu sam se oporavio, stigao sam ga i osvojio rundu. U trećoj rundi je bilo na knap i da je koji moj pogodak u glavu bodovno iskočio, možda bi borba otišla meni u korist.

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

Pariz: Marko Golubić poražen u četvrtfinalu od Britanca Bradlyja Sindena
1/24

Je li treneru Dejanu Mesarovu nedostajao karton upravo radi tih udaraca u glavu koji nisu registrirani? A izgubio ga je zbog krive procjene situacije kod spašavanja druge runde.

– Bilo bi dobro da smo imali još jedan karton. No, to je sport i ja se uopće ne obazirem na suce. Ja sam se tu samo došao "šorati". Idemo dalje, sve je ovo lijepo iskustvo. Sport je predivan, preporučujem ga svim mladim ljudima.

Dovoljno je mlad za još jedan olimpijski ciklus.

– Pa jest. Ja sam tek počeo. Prije godinu dana postao sam svjetski prvak, u pola godine postao sam olimpijac. Gdje sam bio prije dvije godine, a gdje sam sada, to je nebo i zemlja. Glavu gore, idemo dalje. Hvala svim sparing partnerima i ekipi koja je bila uz mene. Lupamo dalje.

Što bi radio drukčije da sada ponovo vodi četvrtfinalnu borbu sa Sindenom?

– Ma ništa. Sve bih isto radio. Slušao bih trenera. Ako ga ne poslušam, zadere mi se i odmah to ispravim. Lupamo sve što znamo. Razočaran sam jer sam htio osvojiti zlato, nećemo si lagati. Ovamo sam došao po zlato, no što je, tu je.

Osim peha s nedostajućim kartonom, Marka je snašla i ozljeda desnog kažiprsta.

– U prvoj rundi sam iščašio prst pa mi ga je liječnik morao namjestiti. Sva sreća da ja lupam i lijevom šakom. Zaliječit ću rane, malo odmoriti i idem ponovo "u rudnik".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije