PLAVA OPASNOST

Tko je novi igrač Dinama? Odbio je odlazak kod Cristiana Ronalda, želio je samo obući plavi dres

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
09.08.2024.
u 07:55

Nogometašu koji je rođen u Medellínu bit će ovo prvi transfer u Europu, a pridružit će se svojoj trećoj momčadi u karijeri. Već je igrao za Deportivo Cali i Fortalezu.

Dinamo je napokon okončao transfernu trakavicu i zaustavio napise o tome hoće li ili neće u Zagreb doći Juan José Córdoba (21). Naime, kolumbijski krilni napadač konačno je u metropoli na liječničkim pregledima i sve je već dogovoreno.

Ugovor na četiri godine?

Na aerodromu ga je dočekao Marko Kuže, tehnički direktor kluba iz Maksimira, a sam igrač stigao je u društvu svog agenta i predstavnika Deportiva. Ugovor s Dinamom trebao bi potpisati na četiri godine bude li sve u redu, a odšteta će biti 1,8 milijuna eura. Treba dodati da će mu plaća biti progresivna s obzirom na broj nastupa, trebala bi biti oko 20 tisuća eura mjesečno, plus bonusi po postignutom golu i asistenciji.

U Dinamu vjeruju da je ovaj posao dobitna kombinacija za klub jer se mlađahni Córdoba prema Transfermarktu procjenjuje na 1,2 milijuna eura, a u Kolumbiji ga smatraju velikim potencijalom, draguljem Deportivo Calija iz kojeg dolazi.

Nogometašu koji je rođen u Medellínu bit će ovo prvi transfer u Europu, a pridružit će se svojoj trećoj momčadi u karijeri. Već je igrao za Deportivo Cali i Fortalezu.

Kolumbijska liga traje, a on je ove sezone upisao 22 nastupa, šest golova i dvije asistencije u 1672 minute odigrane za Deportivo Cali.

Igrač je to koji je i na reprezentativnom radaru, 2022. debitirao je za U-21 nacionalnu vrstu Kolumbije. Za mlađi uzrast reprezentacije upisao je sedam nastupa i jedan pogodak.

Inače, interes za Córdobu u ovom prijelaznom roku pokazivalo je nekoliko klubova, želio ga je jedan iz MLS-a pa i grčki AEK i Olympiacos, ali je igrač navodno želio samo u Dinamo. Osim toga, dugo se tu spominjao i interes iz Saudijske Arabije, konkretno Al Nassra, kluba u kojem igraju Marcelo Brozović i Cristiano Ronaldo.

Bilo kako bilo, posao je završen, Córdoba je u Zagrebu, a Dinamo dovršava transfer na kojem je radio tjednima. Pomagat će Kolumbijac zagrebačkoj momčadi u novoj sezoni, u kojoj se modri bore za Ligu prvaka. Mladi igrač dobro zna što ga čeka jer protivnik modrih u play-offu Lige prvaka bit će pobjednik susreta Qarabag – Ludogorec, prva utakmica igrat će se na Maksimiru 20./21. kolovoza.

Bit će to sjajna prilika da se plava prinova dokaže. Igrač od 171 centimetra visine navodno ima nekoliko vrlina – daje sjajne duge lopte, ima dobar dribling, agilan je i atletski građen, a ima i odličnu kontrolu lopte. Prema onome što pišu Kolumbijci, slabosti su mu zračni dueli te odrađivanje defenzivnih zadaća.

Jača lijeva noga

Sve će se to potvrditi ili opovrgnuti kroz njegove igre u prvenstvu, Kupu, a nadamo se i u Europi.

Najbolje se snalazi na desnom krilu, a jača noga mu je lijeva. Osim toga, može igrati i na poziciji lijevog krila. Njegov dolazak praktično je potvrda da je Dinamo odustao od dovođenja Marca Pašalića iz Rijeke.

U klubu se nadaju da će Córdoba biti od pomoći, da će se igrački razviti te da će od njegove potencijalne prodaje i oni na kraju dobro zaraditi. Sudeći po svemu, trebao bi to biti dobar posao, na obostrano zadovoljstvo. Klub iz Maksimirske 128 riješio je pitanje desnog krila, a Juan će svoje prvo europsko iskustvo stjecati u aktualnom prvaku Hrvatske. Tako je cijela ova transferna priča prikazana i u kolumbijskim medijima:

– Córdoba odlazi u Dinamo, ni manje ni više nego aktualnog prvaka lige i jednom od kvalificiranih za Uefinu Ligu prvaka. Momčad je to koja je najviše puta osvajala ligu u Hrvatskoj (25 naslova) i to u posljednjih sedam sezona zaredom. Trenutačno ima trenera Sergeja Jakirovića i izvanredne nogometaše kao što su Bruno Petković, Arber Hoxha, Marko Pjaca i Arijan Ademi – piše tamošnji Futbolete.

Novi Dinamov igrač sada ima naporne dane pregleda i potpisivanja ugovora, a prema nekim napisima, na raspolaganju treneru Jakiroviću mogao bi biti za susret trećeg kola HNL-a protiv Šibenika (16. kolovoza).

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
1/17
 
 
Ključne riječi

Komentara 2

EJ
ejStef
11:56 09.08.2024.

5 cm niži, manje svestran, godinu dana stariji i s dvostruko većom plaćom u startu nego što se nudilo Šotičeku. Još k tome ne samo da se treba prilagoditi Dinamu, već i europskom tipu nogometa, a o jeziku da ne pričamo. Odmah sam rekao da su za Šotičeka neki drugi interesi u igri, da zato nije smio u Dinamo... Pa da vidimo da li je Kolumbijac duplo bolji i da li će se moći bolje prodati za koju godinu.

Avatar mrbr
mrbr
10:51 09.08.2024.

Samo se nadam kako nas neće puno "koštati" ova njegova driblanja i loše odrađivanje defenzivnih zadaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije