STOLNI TENIS

Tomislav Pucar sa Slovencem traži put do medalje u igri parova

storyeditor/2024-10-11/PXL_270724_118063521.jpg
Igor Kralj/PIXSELL
13.10.2024.
u 16:00

U utorak u austrijskom Linzu počinje Europsko prvenstvo u stolnom tenisu gdje se najviše očekuje od Tomislava Pucara, najbolje rangiranog Hrvata

U utorak kreće pojedinačno Europsko stolnotenisko prvenstvo u Linzu, a među najboljim igračima kontinentalne smotre bit će i petorica Hrvata. Najbolji rangirani je Tomislav Pucar (54. na svijetu), a potom slijede Andrej Gaćina (62.), Filip Zeljko (111.), Ivor Ban (197.) i Leon Benko (281.). U posljednji trenutak od Eura je zbog ozljede odustao Frane Kojić.

Samo da ne bude ozljeda

– Na Europskom prvenstvu jako je velika konkurencija tako da je teško nešto prognozirati. Pogotovo ako još ne znamo ni kakav će biti ždrijeb. Sigurno se nadamo nečem većem, nekoj medalji, ali istodobno smo svjesni koliko se stvari treba poklopiti za tako nešto – istaknuo je izbornik Neven Karković te dodao:

– Pucar i Zeljko prije početka EP-a imaju još klupske obveze te je najbitnije da to prođe bez ozljeda. Gaćina još osjeća zatezanje u nozi od posljednjeg turnira, ali radili smo sve kako bi sanirao ozljedu i došao spreman. Ivoru Banu ovo će biti prvi nastup na pojedinačnom EP-u, a iza sebe već ima ozbiljnih seniorskih mečeva i pobjeda tako da će ovo biti pravi test, da vidimo što može. Jedini koji u Linz ide bez imperativa je Leon Benko. Na EP je ušao naknadno i praktički dva dana prije zaključenja liste, jer je Frane, nažalost, morao otkazati zbog problema s nogom. Benku će ovo također biti prvi nastup na EP-u. Iza sebe već ima neke juniorske europske uspjehe, a jedino što u Linzu mora jest dati sve od sebe pa što bude – kazat će izbornik Neven Karković.

VEZANI ČLANCI:

Na ovom EP-u nekoliko će naših igrati i u konkurenciji parova, Pucar će opet probati sa Slovencem Jorgićem, jednim od najboljih europskih stolnotenisača i 15. igračem svijeta. Gaćina će igrati s Dancem Lindom, a Ban s Benkom. Posebno veseli povratak Gaćine, koji je dobar igrač u paru i svojedobno je bio europski prvak (2011.). Danac je ljevoruk, 29. na svijetu, a u posljednjih godinu-dvije igra odlično. Uostalom, nedavno je u singlu 'skinuo' Wang Chuqina, prvog igrača svijeta, i to na turniru u Kini. U mješovitim parovima Ban je s Hanom Arapović, a Zeljko s Matejom Jeger Majstorović.

Igraju ljevak i dešnjak

– Pucar i Jorgić igrali su nekoliko turnira zajedno, a na pretprošlom EP-u zamalo su uzeli medalju. Nakon što su pobijedili jedan od boljih europskih parova, Bolla i Franzisku, ispali su u četvrtfinalu od Portugalaca. Gaćina i Lind mogli bi biti jako zanimljiv par. Riječ je o dešnjaku i ljevaku, a Andrej ima veliko iskustvo igranja u paru. Ban i Hana europski su prvaci do 21 godine te je ovo odlična prilika za njih da pokažu što mogu u seniorskoj konkurenciji – zaključio je izbornik.

Za žensku reprezentaciju igrat će: Ivana Malobabić (84. na svijetu), Hana Arapović (128.), Lea Rakovac (138.), Mateja Jeger Majstorović (163.) i Andrea Pavlović. Gotovo većina ovih djevojaka ove je godine ostvarila jednu od većih senzacija na SP-u, kada su u skupini 'pomele' Francuskinje (3:0). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije