Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOTOSPOR

Turci objavili senzacionalne vijesti: 'Bosanski dijamant napušta Fener i želi doći u Hajduk'

International Friendly - England v Bosnia and Herzegovina
Foto: Phil Noble/REUTERS
1/3
23.06.2024.
u 20:38

Dinamo je gotovo dogovorio dolazak reprezentativca Hrvatske, dok Hajduk cilja na bivšeg kapetana Torina.

Dok se naša reprezentacija priprema za utakmicu s Italijom, naši klubovi rade križaljku za sljedeću sezonu. Dinamo i Hajduk intenzivno tragaju za pojačanjima, a oba su bacili oko na poznata imena.

Naime, prema pisanju turskog Fotospora Edin Džeko želi otići iz Fenerbahčea, te mu je Hajduk najdraža opcija. Bosanski dijamant, kako mu se već godinama tepa, želi otići iz Turske nakon događaja s kraja prošle sezone, a Hrvatsku, mjesto u kojoj ima kuću i restoran vidi kao savršenu lokaciju.

Bilima pomaže i činjenica da José Mourinho želi promijeniti napadača, kao i da Džeko nije sklon opciji odlasku u Saudijsku Arabiju. Ono što je trenutno prijetnja transferu, kako Turci navode, jest činjenica da Bešiktaš želi zamjenu Vincent Aboubakar - Edin Džeko, opcija kojoj je sklon i Fenerbahče. Džekina supruga Amra, također navode Turci, sklonija je opciji ostanka u Istanbulu.

Osim Džeke, Hajduk također radi i na pojačanjima u obrani. Hajduk je zainteresiran za Ricarda Rodrígueza (31) i Eraya Cömerta (26), što su poprilično zvučna imena u svijetu nogometa. Rodríguez je švicarski reprezentativac koji predstavlja svoju zemlju na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Također je bivši kapetan Torina, a uskoro mu istječe ugovor s talijanskim klubom i u Hajduk bi mogao doći besplatno. Kalinić i Rodríguez su zajedno igrali pod Gennarom Gattusom u Milanu, što bi moglo olakšati transfer, dok je Eray Cömert, stoper kojeg je Gattuso trenirao u Valenciji. 

Dinamo s druge strane traži pojačanja na krilu i u obrani. Iako plavi nisu odustali od Adama Gnezde Čerina njegovi nastupi na EURO-u otežavaju Dinamu transfer, koji ne želi platiti koliko Panathinaikos traži. Transfer Marka Pjace u Dinamo s druge strane, gotovo je završena priča. Blizu je i transfer Marina Šotičeka, velikog talenta Lokomotive, a danas je stigla informacija i o Dinamovoj meti na stoperskoj poziciji.

Zbog učestalih ozljeda Dine Perića i Boška Šutala, kao i starosti Kévina Théophila Catherinea, koji uskoro puni 35 godina, Dinamo je bacio oko na Mateja Mitrovića. Mitrović je prošle sezone za Rijeku odigrao 31 utakmicu, te je u finalu kupa protiv Dinama nosio i kapetansku traku. U Dinamu su očito procijenili da je stoper s 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju spreman, te da su ozljede koje su ga mučile zadnjih godina stvar prošlosti. Dinamo je želio i Niku Galešića, no izgleda da je 3 milijuna eura, koliko Rijeka traži, previše. Mitrović bi za razliku od Galešića u Dinamo stigao bez odštete.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Medeni
Medeni
21:08 23.06.2024.

Najbolji su to od 40 godina.

PA
Pajdo
20:48 23.06.2024.

Hahaaahaa

US
Uvijek SPREMAN
12:49 24.06.2024.

jel već kupio putovnicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije