Pogođeno pojačanje

U Josipu Drmiću su plavi dobili što su trebali i što jako dugo nisu ni imali

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
17.07.2022.
u 12:42

Nerijetko se za klubove koji su imali igru, koji su stvarali šanse, pisalo da bi dali kraljevstvo za strijelca, a Dinamo je strijelca dobio besplatno.

Kada je Eduardo da Sliva dolazio u Arsenal, pa i kad je tamo igrao, otočki mediji opisali su ga kao "fox in the box", u slobodom prijevodu lisica u kokošinjcu ili šesnaestercu. Jer, Dudu je pospremao gotovo sve što bi došlo do njega u šesnaestercu, on je bio kralj tog "boxa". Nema potrebe uspoređivati Eduarda i Josipa Drmića, ali Dinamo je upravo u Drmiću dobio – egzekutora.

15..07.2022.,stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva. Josip Drmic Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Željko Hladika /PIXSELL

Nerijetko se za klubove koji su imali igru, koji su stvarali šanse, pisalo da bi dali kraljevstvo za strijelca, a Dinamo je strijelca dobio besplatno. Naravno da drugi najbolji strijelac prošle sezone u HNL-u ne igra za kikiriki, da ima jako dobru plaću, ali mogao ju je i dobiti jer za njega nije plaćena odšteta. A sigurno ni nema plaću kao što je imao kao igrač Norwicha (2,5 milijuna eura godišnje), tako da je Dinamo njegovim dovođenjem napravio pravi posao.

Naravno, nužno je da plavi centarfor nastavi kako je igrao u Rijeci i kako je počeo u Dinamu. Na pripremama mu je trebalo samo nekoliko minuta da postigne prvi pogodak, a onda je to nastavio i u debiju u natjecateljskoj utakmici. Dinamo je na otvaranju sezone gubio s 0:2 od Lokomotive i trener Ante Čačić povukao je "potez za notes", izvadio je Bočkaja i već nakon 25 minuta u igru uveo Drmića koji je odmah, ali baš odmah prvu dobivenu loptu pospremio u mrežu, pa deset minuta poslije zabio i drugi te još pokoji put zaprijetio. No, vratio je plave u život svojim golovima, sjajnim reakcijama na loptu koja mu je došla.

09.07.2022., Stadion u Maksimiru, Zagreb - Utakmica Superkupa izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. Josip Drmic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamovi napadači u posljednjim sezonama nisu bili posebno učinkoviti, nije to bio posebno velik problem jer za Dinamo je uvijek zabijalo puno igrača, gotovo uvijek plavi su u sezoni zabijali najviše pogodaka u ligi, prošle sezone najbolji strijelac bio je Oršić, koji je krilo. No, pravi napadač strijelac trebao je Dinamu i plavi su ponovno pronašli pravo rješenje, tako su prije Drmića pogodili i s Gavranovićem.

– Morao sam reagirati nakon 0:2, ispalo je odlično, Drmić je postigao dva pogotka. On je fenomenalan igrač – rekao je nakon utakmice Čačić.

Koliko znamo, planirao je Drmića za utorak, za susret drugog pretkola Lige prvaka s makedonskim Shkupijem, no morao ga je uvesti vrlo rano.

07.07.2022., Zagreb - Predstavljanje novih dresova GNK DInama na stadionu Maksimir. Josip Drmic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

– Svaki igrač želi igrati. Nisam bio ljutit jer sam bio na klupi, ali, normalno, nije ti ugodno kada sjediš na klupi i gledaš utakmicu. Važan je karakter momčadi, ali mi moramo ovakve utakmice rješavati na drukčiji način. Ne smijemo se stalno vraćati i trošiti dodatnu energiju. Drago mi je zbog dva gola, ali pobjeda je bila najvažnija – rekao je sjajni Josip Drmić.

Još jednom se pokazalo da Petković i Drmić mogu zajedno kad je to potrebno, vidjet ćemo kakvu će ideju imati trener Ante Čačić za Shkupi, no ima pravi izbor, nije ni Petković igrao nimalo loše i sigurno i on može biti veliki adut protiv momčadi koju će u utorak u Maksimir izvesti Goce Sedloski.

Komentara 2

ZA
Zakarija
14:18 17.07.2022.

Ma di će on sa Markom penalkom hihihihi

BE
bezvrijedanyugodinar
13:28 17.07.2022.

Obrana je bila katrastofa, onomu francuzu dati vrt sa nogom, a trebalo je već odavno, pogotovo poslije 3;3 sa ukrajincima (šahtar) gdje u nadoknadi dinamo primio dva gola, a što mu je zatvorilo osminu finala ligi prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije