SLUŽBENO JE Mirko se vraća u UFC

UFC: Hrvatski superstar se vratio!

01.06.2009.
u 18:49

I službeno je potvrđeno, Mirko Filipović vraća se pod okrilje UFC-a. U službenom priopćenju objavljeno je kako se naš najbolji borac u ring vraća za 13 dana u njemačkoj kölnskoj Lanxess Areni.

Nakon tjedana spekulacija napokon je i službeno, superstar Mirko Cro Cop vraća se u UFC. Tridesetčetverogodišnji slavonski Zagrepčanin jedan je od najopasnijih boraca u povijesti slobodne borbe. Hrvat će se boriti protiv Engleza Al-Turka 13. lipnja u Lanxess Areni u Kölnu.

Cro Cop je 2006. osvojio Prideov Grand Prix, a do danas ima skor 24-6-2 te pobjede nad Wanderleijem Silvom, Joshom Barnettom, Hidehikom Yoshidom, Markom Colemanom, Kevinom Randlemanom, Kazushijem Sakurabom i Heathom Herringom.

Iako ima skor 1-2 u UFC-u u 2007. godini, otada je neporažen te kani napasti naslov UFC-a - navodi se u priopćenju.

To će biti UFC-ov debi na Starom kontinentu, a kao šlag borba večeri najavljuje se borba Richa Franklina i Wanderleija Silve.

- Bit će to veliki trenutak za UFC, dugo smo čekali taj dan. Najbolji borci na zemlji putuju prema Njemačkoj kako bi održali prvi turnir na europskom tlu (borilo se na Otoku, op. a.), uzbuđeni smo svi - kazao je predsjednik UFC-a Dana White.

UFC® 99 THE COMEBACK
Rich Franklin vs. Wanderlei Silva
Cheick Kongo vs. Cain Velasquez
Mike Swick vs. Ben Saunders
Marcus Davis vs. Dan Hardy
Spencer Fisher vs. Caol Uno
Mirko Cro Cop vs. Mostapha Al Turk
Terry Etim vs. Justin Buchholz
Dennis Siver vs. Dale Hartt
Paul Taylor vs. Peter Sobotta
Paul Kelly vs. Rolando Delgado
Denis Stojnic vs. Stefan Struve
John Hathaway vs. Rick Story

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije