ŽENSKO FINALE

Ugledni Hrvat sudio finale u Parizu. Ovo je dokaz koliko ga poštuju u svijetu vaterpola

Andrej Franulović
HVS
12.08.2024.
u 16:00

Ovaj Riječanin je naime sudio na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. i u Dohi ove godine kao i na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010. Na sva ta tri natjecanja Hrvatska je osvojila zlato.

Naš jedini vaterpolski sudac na Olimpijskim igrama u Parizu, Riječanin Andrej Franulović, uživa bespogovorno velik ugled u sudačkom svijetu World Aquatics ili Međunarodne organizacije vodenih sportova.

Naime, Andrej Franulović je u Parizu osim 10 utakmica ukupno ili suđenja gotovo svaki dan, sudio i finale ženskog dijela natjecanja Australija – Španjolska (9:11). Riječki djelitelj pravde već 28 godina sudi uz rub bazena. Od toga zadnjih 17 godina u međunarodnim natjecanjima različitog ranga. Jedno nam je osobito zapalo za oko, kada je riječ o Franuloviću.

Ovaj Riječanin je naime sudio na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. i u Dohi ove godine. A sudio je i na Europskom prvenstvu u Zagrebu 2010. Na sva ta tri natjecanja je Hrvatska osvojila zlato.

VIDEO Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije