NEVJEROJATNO

Alen Babić nokautiran nakon 36 sekundi! Hrvatski boksač pretrpio najteži poraz karijere

Zagreb: Trening Alena Babića na Velesajmu
Jurica Galoic/PIXSELL
07.07.2024. u 00:11
Engleska nada Johnny Fisher odmah je počela s udarcima od kojih se hrvatski boksač jednostavno nije mogao obraniti

Alen Babić izgubio je od britanskog boksača Johnnyja Fishera u londonskoj Copper Box Areni. Hrvatski borac nokautiran je nakon 36 sekundi borbe u prvoj rundi. Britanac je od starta zauzeo ring i krenuo bacati udarce od kojihj se Alen Babić nije mogao obraniti. Babić je pao za otprilike pola minute nakon serije udaraca u glavu, a sudac u ringu za još nekoliko sekundi prekinuo je borbu. 

Babić je upisao drugi profesionalni poraz u karijeri u kojoj ima i 12 pobjeda, a senzacionalni Fisher od 12 pobjeda ima 11 nokautova. Babić je i prije borbe bio proglašavan za autsajdera, kvote na kladionicama na Fishera bile su od 1.10 do maksimalno 1.20, dok je Babić bio na 5. To se pokazalo točnim, jer Babić nije uspio napraviti ništa u vremenu dok je još bio na nogama.

Vrlo je upitno kako će se nastaviti karijera Alena Babića koji se vratio pobjedom nad Steveom Robinsonom krajem ožujka, nakon što je izgubio važan meč od Poljaka Lukasza Rozanskog. Ovo je svakako bio teži poraz od toga, pitanje je hoće li u karijeri doživjeti još koji teži od ovoga.

Samo ključni događaji

Dakle, Babić je u svojoj 14. borbi upisao drugi poraz, a Britancu je ovo bila 12. pobjeda u jednako toliko borbi. Službeno vrijeme borbe je 36 sekundi, tada je sudac prekinuo borbu. Ali, Babić je na podu bio već desetak sekundi ranije.

Nismo ni krenuli u tekstualni prijenos kako treba, počeli su sjevati Fisherovi udarci, od njih se Babić nije mogao obraniti.

PRVA RUNDA

Babić je pao na pod već nakon 30 sekundi! Gotovo je...

BORBA POČINJE

Krenuli smo...

Podsjetnik, Alen Babić do sada u profesionalnoj karijeri ima omjer od 12-1, dok je Fisher do sada neporažen, uz omjer 11-0. Babić je jedini poraz doživio od Poljaka Lukasza Rozanskog.

Borba je ugovorena na deset rundi po tri minute. Kladionice prognoziraju kako je najvjerojatnije da će meč završiti nokautom, najvjerojatnije po njima, u prve tri runde.

IZLAZAK BABIĆA

Hrvatski borac prvi je izašao u ring, a engleska publika zasula ga je zvižducima. Nakon njega u ring je ušao Johnny Fisher.

Gotova je borba pred Babićevom, uskoro će hrvatski boksač i njegov engleski suparnik izaći u ring Copper Box Arene.

Meč će početi za otprilike pola sata. U borbi koja prethodi Babićevoj odboksalo se svih 12 rundi.

KAD ĆE MEČ?

Meč Babića i Fishera trebao bi početi oko ponoći.

NAJAVA

Pred hrvatskim boksačkim profesionalcem Alenom Babićem večeras je trenutak istine. U londonskoj Copper Box Areni, pred 7000 gledatelja, sučelit će se s novom engleskom teškaškom nadom Johnnyjem Fisherom a za Babu je to meč koji ga ili vraća na scenu ili ga potiskuje iza pozornica na kojima se događaju velike priredbe.

Uoči tog okršaja, predviđenog za 10 rundi, promotor Eddie Hearn zborio je tako da se može shvatiti da on Babića doživljava kao nekoga koga će boksač, kojem gradi karijeru, gotovo pa sigurno pobijediti.

– Babić nije teškaš svjetske klase, on je više borac europske razine i ja vjerujem da će ga Fisher pobijediti prekidom. Ako pak ne dovrši suparnika u prvim rundama, onda ga čeka duga noć. Ako na koncu i ne pobijedi, gradit ćemo Fisherovu karijeru iznova.

Na valu takve podrške i Fisher isijava samopouzdanjem uoči borbe s hrvatskim teškašem koji za sobom ima 12 profesionalnih mečeva i samo jedan poraz, onaj od Rozanskog za naslov WNC-ova prvaka u bridger kategoriji. Evo što je pak kazao borac kojeg zovu "Bikom iz Romforda" i koji je od ukupno 11 profesionalnih mečeva njih 10 završio nokautom.

– Ja sam velik, ja sam jak, ja sam moćan i brz. Realizacija toga bit će kada moja šaka sleti na tebe, bit će to velika opasnost za tebe. Zapamti, završit ćeš u dubokim vodama. Prestani pričati, prijeđimo na akciju. U subotu navečer smo samo ti i ja. Moj otac neće ući u ring ni moji navijači. Samo ti i ja - rekao je Babić.

POČETAK

Dobra večer, pratitelji portala Večernjeg lista. Pred nama je boksačka priredba u Londonu na kojoj će sudjelovati i naš Alen Babić. Protivnik mu je engleska teškaška nada Johnny Fisher. Sve detalje i izravan tekstualni prijenos tog meča pratite uz nas.

Komentara 11

PA
Pametanumoruludih
02:40 07.07.2024.

Covjek glavom brani sve udarce...

CA
Catalonia
00:53 07.07.2024.

Hoce bit skracena snimka borbe?🤣😂

ME
Mentalist2018
00:04 07.07.2024.

Ne podcjenjujem Babića ali totalno je ispao smiješan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije