Autori: Edi Džindo, Hina
PRVA HNL

VIDEO Pet golova na Rujevici: Murić zabio iz kornera, a zatim još jedan 'eurogol'

Rijeka: U 22. kolu Prve HNL sastali se Rijeka i Lokomotiva
Nel Pavletic/PIXSELL
05.02.2022. u 19:02
Murić je pokušao direktno iz kuta u 6. minuti, to je spasio i ozlijedio se De Haas, zatim u 11. minuti kad je to sjajnom paradom izvukao Nevistić, ali u 25. minuti nitko nije mogao spriječiti gol iz kuta, lopta je otišla direktno u 'rašlje'

Nogometaši Rijeke došli su do prve pobjede u nastavku natjecanja Prve HNL svladavši u subotnjoj utakmici 22. kola zagrebačku Lokomotivu 3:2 (2:0).

Robert Murić je u 25. minuti donio vodstvo Riječanima izravnim pogotkom iz udarca iz kuta. Isti je igrač u 39. minuti još jednim preciznim udarcem pogodio za 2:0. Lokmotivi je nadu u preokret donio Marko Dabro golom za 2:1 u 58. minuti, ali je već u 60. minuti Haris Vučkić bio strijelac za 3:1. Konačnih 3:2 postavio je Sandro Kulenović u 79. minuti.

Rijeka se ovom pobjedom bodovno izjednačila s vodećim Dinamom. Obje momčadi imaju po 43 boda, ali zagrebačka momčad ima bolju gol-razliku i utakmicu manje. Treći je Hajduk s 41 bodom, do čega je stigao uvjerljivom subotnjom pobjedom od 4-0 na gostovanju kod Gorice.

Na početku proljetnog dijela prvenstva Rijeka je ostavila loš dojam u derbiju na Maksimiru, gdje su svi najbolji igrači momčadi Gorana Tomića ostali veliki dužnici riječkim navijačima. Taj je dug Robert Murić odlučio vratiti protiv Lokomotive i to s kamatama.

Već u 6. minuti je pokušao izravno iz udarca iz kuta iznenaditi goste, ali je Lokomotivin branič Justin De Haas uspio glavom blokirati taj pokušaj. No, nesretni Nizozemac je pri doskoku ozlijedio skočni zglob i morao napustiti igru, a zamijenio ga je Nikola Soldo.

Murićev novi pokušaj iznenađenja dogodio se u 11. minuti i opet izravnim udarcem iz kuta. Koncentriran je bio vratar Ivan Nevistić. Murićev udarac s ruba kaznenog prostora u 14. minuti je blokirao Soldo, a u 23. minuti Nevistić je zaustavio udarac Princea Ampema.

Lokomotivin vratar se istaknuo u 25. minuti kad je Murićev oštar udarac s ruba kaznenog prostora uspio zaustaviti nogom, u stilu rukometnih čuvara mreže i odbio loptu u korner. Loptu je namjestio Murić i iz trećeg pokušaja uspio postići pogodak izravno iz kuta. Njegova lijeva noga pokazala se ubojitom, a lopta je preletjela Nevistića i zakoprcala se u maloj mrežici za vodstvo Riječana. Gol možete pogledati OVDJE.

Svaki kontakt Murića s loptom bio je noćna mora za Lokomotivinu obranu. Iz kuta je pokušao još jednom, u 37. minuti, a dvije minute poslije došao je do svog drugog pogotka na utakmici, a devetog u ovoj prvenstvenoj sezoni. Dodavač je bio Domagoj Pavičić, a Murić je jednim trzajem na rubu kaznenog prostora izbacio svog čuvara iz ravnoteže te sa 15 metara ljevicom pogodio suprotan kut pokraj nemoćnog Nevistića za 2-0.

U drugom poluvremenu su napadi gostujuće momčadi postali konkretniji, ali prvu pravu priliku u 55. minuti imali su Riječani, ponovno preko Murića. Ampemova lopta za dvostrukog strijelca bila je idealna, ali je išla na Murićevu desnu nogu. Udarac s visine kaznenog prostora je bio dobar, ali je Nevistić još jednom rukometnom intervencijom spriječio Murića da dođe do 'hat-tricka'.

Tri minute poslije isplatila se Lokomotivina povećana agresija u drugom poluvremenu. Marko Dabro je uspio pobjeći pažnji riječkih braniča, namjestio se na gotovo istu poziciju s koje je Murić u prvom dijelu pogodio za 2-0, ali je za razliku od domaćeg napadača gađao bliži gornji kut. Udarac je bio toliko snažan da Nediljko Labrović nije uspio pravovremeno reagirati i spriječiti Dabru da postigne svoj deseti gol u ovoj sezoni.

Veselje i nada gostiju nisu dugo trajali, jer je u 60. minuti Rijeka ponovno došla do dva pogotka prednosti. Ponovno je po lijevoj strani projurio Prince Ampem i poslao povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora, gdje je čekao Haris Vučkić i zatresao mrežu.

Dvije minute poslije Riječani su tražili kazneni udarac. Prince Ampem se ponovno sjurio s lijeve strane u kazneni prostor, a kad je bio na samom rubu, pao je nakon kontakta s braničem Lokomotive. Sudac Strukan se konzultirao s kolegama u VAR sobi, ali nije odlučio pogledati snimku spornog trenutka nakon kojeg je ostao dojam da su Riječani oštećeni.

Nove dvije prilike za Rijeku propustili su Selahi u 72. minuti i Robert Murić minutu poslije toga, da bi Lokomotiva u 79. minuti ponovno došla na samo gol zaostatka. Riječka obrana nije uspjela izbaciti loptu iz kaznenog prostora, gdje se između dvojice domaćih braniča odlično snašao Dabro, poslao loptu prema sredini, a neometanom Kulenoviću nije bilo teško svladati Labrovića.

Pokušali su gosti u preostalom vremenu doći do izjednačenja, a najbliže pogotku bili su u 85. minuti, kad je Enis Cokaj iz slobodnog udarca pucao snažno, ali malo preko gola.

Utakmicu na stadionu HNK Rijeka na Rujevici sudio je Duje Strukan iz Splita.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Rijeka
Murić 25', 39', Vučkić 60'
3-2
Lokomotiva
Dabro 58', Kulenović 80'
PRVA HNL, 17:05, RUJEVICA
Kraj
KRAJ NA RUJEVICI! (Kraj)

Rijeka je zasluženo odnijela sva tri boda iz dvoboja protiv Lokomotive na Rujevici. Iako rezultat 3:2 sugerira da je utakmica bila tijesna, vratar Lokomotive Ivan Nevistić je glavni razlog zašto Rijeka nije zabila znatno više pogodaka. Najbolji pojedinac utakmice je, međutim, fenomenalni Robert Murić koji je zabio za 1:0 direktno iz kornera, a zatim fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora povisio na 2:0. Rijeka se ovom pobjedom vratila na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.

90+1'

Veliku je priliku sad Lokomotiva imala iz prekida nakon slobodnog udarca Milićevića, no nakon 'ping-ponga' u kaznenom prostoru Rijeke nisu uspjeli uputiti udarac za 3:3.

90'

Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

87'

Lokomotiva je bacila sve karte u napad, a Tomić je uveo nekoliko obrambenih opcija kako bi ih osvježio i očuvao 3:2 vodstvo.

Gol
KULENOVIĆ ZABIO BIVŠEM KLUBU (Gol)

NIJE JOŠ GOTOVO, LOKOMOTIVA SMANJUJE NA 3:2! Katastrofalna greška inače večeras sjajnog Murića vratila je Lokomotivu u igru. Murić je olako predao loptu Dabri koji je nakon kombinacije s Goričanom poslužio Sandra Kulenovića, a ovaj je iz neposredne blizine u 80. minuti poentirao za 3:2. Sandro nije slavio pogodak protiv bivšeg kluba.

74'

Još jedna vrhunska obrana Nevistića! Sad je Čerin pokušao silovito iz daljine, a vratar Lokomotive se ispružio i vršcima prstiju uspio doći do lopte.

72'

Rijeka traži i četvrti pogodak. Sad je pokušaj Selahija još jednom nogom sjajno obranio Nevistić. Da nije bilo njega Lokomotiva bi izgubila i znatno većim rezultatom.

67'

Nakon dva brza pogotka ritam utakmice je i dalje visok. Rijeka unatoč vodstvu pokušava preko Murića, dok Lokomotiva preko Kačavende pokušava iznijeti loptu na Rijekinu polovicu terena.

Gol
RIJEKA UZVRAĆA GOLOM (Gol)

GOOOOOL! Već je 3:1 za Rijeku! Ampem je sjajnim solo prodorom već u 60. minuti prošao po lijevoj strani i prizemnim centaršutom pronašao Harisa Vučkića koji iz blizine sjajno gađa za povratak Rijeke na dva gola prednosti. 

Gol
DABRO SMANJUJE NA 2:1 (Gol)

SJAJNI MARKO DABRO! Jubilarni deseti gol Dabre u Prvoj HNL ove sezone za smanjenje na 2:1. Sjajnu je 'raketu' opalio s ruba kaznenog prostora nakon kombinacije s Aliyuom i ona je završila u samom gutu Labrovićevog gola. Nije tu Nediljko baš ništa mogao napraviti.

55'

Nevistić još jednom refleksno stopalom spašava Lokomotivu. Drmić je sjajno zapucao s deset metara, a Nevistić rukometnom reakcijom obranio snažan i precizan udarac Švicarca.

53'

Dobra prilika za Lokomotivu! U kaznenom prostoru našao se Aliyu, ali slabo puca i to s lakoćom hvata Labrović. Dvije minute kasnije pokušao je Aliyu i poluvolejem s 25 metara, ali i to ide u ruke vratara Rijeke.

51'

Vasilj i Dabro su pokušali kombinirati za Loksu, ali nisu uspjeli. Nedugo nakon toga je s druge strane pokušao Ampem s 20-ak metara, no njegov pokušaj blokira obrana Lokomotive.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici, a Čabraja je odmah posegnuo za dvjema promjenama. U redovima Lokomotive ušli su Milićević i Vasilj, a izašli su Stojković i Pivarić.

POLUVRIJEME

Rijeka potpuno zasluženo odlazi na predah s prednosti od 2:0. Momčad Gorana Tomića je bila znatno bolja na terenu, a glavna zvijezda prvog dijela je, naravno, Robert Murić, uvjerljivo najopasniji pojedinac na utakmici koji je zabio iz kuta u 25. te zatim u 39. s ruba kaznenog prostora. Dva sjajna pogotka bivšeg igrača Dinama i Ajaxa!

45'

Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade na Rujevici.

Gol
MAJSTOR MURIĆ ZA 2:0 (Gol)

GOOOOOOL, opet Murić za 2:0! Nevjerojatnoj partiji Roberta Murića svjedočimo danas. Nakon što je zabio iz kuta, Rijekin ofenzivac je u 39. minuti s ruba kaznenog prostora besprijekornom preciznošću plasirao loptu u dalji kut Nevistićeva gola. Ništa tu nije mogao vratar Lokomotive. Još jedna golčina majstora Rijeke.

37'

Sad nije pokušao direktno, ali Murićev udarac iz kuta ponovno je proizveo veliku opasnost. Nevistić je s peterca u nezgodnoj situaciji uspio boksati tu opasnu loptu.

36'

Utakmica je u posljednjih nekoliko minuta ušla u nižu brzinu, trenutno se većinom svodi na pasivne posjede na vlastitoj polovici terena.

32'

Nakon pokojeg pokušaja u prvih deset minuta, Lokomotiva se ne može približiti vratima Rijeke koja izgleda sasvim nadmoćno u prvih pola sata i zasluženo vodi pogotkom Murića iz kornera kakav se rijetko viđa.

28'

Vučkić je pronašao Drmića na prvoj vratnici, a ovaj je pokušao odigrati povratnu petom, no obrana Lokomotive je to očistila.

Gol
MURIĆ IZ KUTA ZA 1:0!!! (Gol)

GOOOOOOOL, TREĆA SREĆA ZA MURIĆA! Nakon dva vrlo opasna direktna pokušaja iz kuta, Murić je iz trećeg pokušaja u 25. minuti susreta uspio zabiti iz kornera. Nevjerojatno precizni udarac je otišao u sami gornji kut Lokomotivinog gola. Fenomenalan pogodak, kao da im nije zaprijetio...

25'

Još jednom Robert Murić! S desne strane je pokušao iznenaditi i pucati u bliži kut, no Nevistić pokazuje sjajan refleks i nogom brani udarac.

23'

Ogromna greška Ivana Nevistića zamalo je završila pogotkom za Rijeku! Vrataru Lokomotive je pri jednom sksoku lopta ispala iz ruku te je padala prema Ampemu koji je ispred sebe imao prezna vrata, ali Nevistić je ipak ispravio svoju grešku.

19'

Drmić je jako dobro proigrao Ampema u kaznenom prostoru, ali Marić je u zadnjem mogućem trenutku blokirao to dodavanje. Rijeka počinje dominirati susretom.

11'

Još jedan direktan udarac Murića iz kuta! Ponovno je bilo jako opasno, a ovaj pokušaj spriječio je vratar Nevistić efektnom paradom.

7'

Lucidan pokušaj Roberta Murića direktno iz kuta. De Haas je spasio tu loptu, ali je pri tome izvrnuo gležanj pa je umjesto njega u obranu Lokomotive s klupe došao Soldo.

2'

Velika prilika za Lokomotivu! Imali sus situaciju 3 na 1, ali najbolji strijelac Lokomotive Marko Dabro nije odigrao dobro završno dodavanje.

Početak
1' (Početak)

Sudac Marin Vidulin označio je znak za početak utakmice u Rijeci.

SASTAVI

RIJEKA (3-4-3): Labrović - Čestić, Velkovski, Solano - Ampem, Selahi, Pavičić, Vukčević - Murić, Drmić, Vučkić

LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić - Cipetić, De Haas, Pivarić, Mersinaj - Cokaj, Marić - Aliyu, Kačavenda, Stojković - Dabro

DOBRODOŠLI

Poštovani čitatelji, dobrodošli u tekstualni prijenos trećeg susreta 22. kola Prve HNL između Rijeke i Lokomotive na Rujevici.

Komentara 3

Avatar xilandar
xilandar
00:04 06.02.2022.

Tako je nekad Piksi zabijo iz kornera...

DU
Deleted user
17:32 05.02.2022.

Lokomotivin vratar zaspao te primio zgoditak izravno iz kuta. Neoprezno!

KR
krampus9
20:30 05.02.2022.

Interesantno da cijelo prvenstvo var ostecuje rijeku, kad je gužva u rijekinom sesnaestercu uvijek penal protiv rijeke, a kad je sporna situacija na drugoj strani nikad penal za rijeku. Pa dokad više, fujjj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije