PRESICA IZBORNIKA

Dalić: HNL je pun stranaca, nema rada ni kontinuiteta. Perišiću sam dužan pomoći u povratku

Neuruppin: Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
Marko Lukunic/PIXSELL
02.09.2024.
u 11:40

Osim Dalića, govorili su Ivica Olić kao izbornik U-21 reprezentacije i šef futsal reprezentacije Marinko Mavrović

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči okupljanja vatrenih obratio se javnosti u 11 sati na konferenciji za novinare u sjedištu HNS-a. Naše najbolje nogometaše čekaju susreti u gostima kod Portugala (četvrtak, 5. rujna, 20.45 sati) te u Osijeku na Opus Areni protiv Poljske (nedjelja, 8. rujna, 20.45 sati). Osim Dalića, govorili su Ivica Olić kao izbornik U-21 reprezentacije i šef futsal reprezentacije Marinko Mavrović. 

Podsjetimo, Dalić je 19. kolovoza objavio popis za utakmice s Portugalcima i Poljacima, ali su zbog ozljeda otpali stoper Martin Erlić i desni bočni Josip Stanišić. Aktiviran je pretpoziv Marku Pjaci, a upitan je i Lovro Majer, koji je ozlijedio zglob u prošloj utakmici za Wolfsburg tijekom vikenda. 

– Dopustite da se osvrnem na nekoliko stvari. Otišli su Olić i Mandžukić, njima zahvaljujem. Ivica je bio moj suradnik šest i pol godina. Znam njegovu ambiciju, znanje, želje i energiju. Mario se nakon Eura izjasnio, izrazio želju da se bavim drugim stvarima. Hvala i njemu, idu i njemu zasluge. Žao mi je da je tako ispalo – rekao je Dalić pa nastavio:

– Također, ostali smo bez Brozovića i Vide. Oni su zlatna generacija, najbolja generacija hrvatskog nogometa. Žao mi je, ona dolazi kraju. Marcelo mi je tu odluku rekao prije Europskog prvenstva, to je Broz. Kad se netko oprosti s 99 nastupa, to je malo čudno, no to je Broz. Nažalost, ta generacija odlazi.

– Perišić? Savez i reprezentacija neće zaboraviti i podrediti ono što je napravio za reprezentaciju. Moja obveza kao izbornika jest da mu pomognemo da se vrati. Ima moju punu podršku, bit će ponovno nositelj reprezentacije. Niko Sigur, s njim sam razgovarao nekoliko dana prije popisa. Izrazio je želju igrati za Kanadu, dečko je tako odlučio.

VEZANI ČLANCI:

– Liga nacija mora imati svoje ciljeve. Moramo ostati u elitnoj skupini, da izborimo povoljan ždrijeb. Želimo se plasirati na završnicu, imamo dosta problema s ozljedama igrača. Bez Vide, Brozovića, Vlašića, Stanišića, Erlića, Majera... Pitanje je i za Čaletu-Cara i Luku Sučića, nisu ni oni sto posto – smatra Dalić. 

– Desni branič? Jakić je jedini to igrao, sada je i Pjaca s tri odozada. Možda ćemo mijenjati sistem, moramo naći rješenje. Sada ćemo vjerojatno probati s Pjacom i Jakićem.

– Pongračić i Erlić otišli su u bolje klubove, Dobro da je Sosa otišao iz Ajaxa. Dečki idu tamo gdje im je bolje – kazao je izbornik A vrste. 

– Osim Dinama nemamo uspjehe u Europi. Nismo ispali od Talijana, Španjolaca i Engleza, već od klubova koji su niži rang od nas. To je realnost. Činjenica je, možda se ljutiti tko hoće, ali mi smo u problemu ako tražimo igrače za reprezentaciju u Hrvatskoj, osim u Dinamu. Problem je što nama igrači, čim odigraju dvije utakmice, odlaze. Ali to je realnost, klubovi moraju popuniti budžete. Mladi igrači odlaze i ne uspijevaju ništa napraviti u Europi, uz iznimke.

– Puni smo stranaca. Nemam ništa protiv njih, osam godina bio sam stranac. Struka nema vremena, treneri se mijenjaju. Uvijek se nađe alibi, smijeni se trenera i ide se dalje. Nema rada ni kontinuiteta. Nadam se boljem. Hrvatska reprezentacija počiva na našoj ligi. Bez dobrog SHNL-a, nema ni dobre reprezentacije – poručio je Dalić.

– Mi smo osvojili broncu u Kataru i srebro u Ligi nacija. Neki dečki su dobili medalju, a nisu se ni oznojili. Prijašnja generacija je deset godina krvarila za takav uspjeh. Moraju cijeniti takav uspjeh. Ne mislim ništa loše, nemojte me krivo shvatiti.

VEZANI ČLANCI:

– Zahvalio bih se Daliću na prilici koju mi je dao na kraju igračke karijere i početka trenerske. Jeza me prođe kada se sjetim tih osam godina. Zahvalan sam na prilici da radim u stožeru Zlatka Dalića, imao je veliko strpljenje jer sam, tek sada vidim, bio jako zelen. Želim puno uspjeha i radujem se novoj suradnji, mene kao izbornika U-21 i njega kao A selekcije – izjavio je Olić na prvom predstavljanju kao izbornik mlade reprezentacije. 

– Farski otoci su reprezentacija koju drži rezultat, bacaju se na glavu i daju sve od sebe. Obratio bih pozornost na njih, a o Portugalu ne treba govoriti jer on uvijek ima vrhunske rezultate i odlične rezultate – rekao je legendarni vatreni. 

– Planirali smo odigrati dvije utakmice s Francuzima, ali su nam otkazali. Također, otkazao je i Iran. To je poremetilo naše planove. Problem je i u tome što hrvatsko prvenstvo u futsalu još nije počelo, pa igrači neće biti u savršenoj formi – najavio je Mavrović SP u futsalu te dodao kako vjeruje da će mini vatreni proći skupinu. 

Komentara 28

Avatar Make my day
Make my day
11:11 02.09.2024.

Kad imaš reprezentaciju u kojoj igraju "zaslužni" umjesto trenutno najboljih, kad imaš izbornika koji nakon neprolaska grupe ostane na klupi jer je "zaslužan" (umjesto da leti), onda u stvarnosti imaš "zaslužnu" reprezentaciju koja podsjeća na OPG (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo)

NI
niko63
11:37 02.09.2024.

Kad počneš unaprijed tražiti alibi za neuspjeh a pozoveš Perišića na okupljanje a čovjek trenutno nema ni klub.

MA
majeltomoguce
11:02 02.09.2024.

Jel spomenuo Baturinu? Ima tamo jedan "premladi" od 21+ godina u tamo nekom Dinamu ... solidan, možda može potrčati malo brže od nekih starijih ... ne znam, jeste li čuli za njega da ne pričam više?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije