slučaj Miroslavić

Vaterpolistica proziva HVS i izbornika, Bukić: 'Žao nam je, ali izbornikove odluke se poštuju'

storyeditor/2022-08-31/ana_miroslavic.jpg
Facebook
01.09.2022.
u 10:54

Zbog pozitivnog testa na COVID-19, poslije se pokazalo lažnog, Ana Miroslavić otpala je iz hrvatske ženske vaterpolske reprezentacije, a sad proziva izbornika i HVS.

Nije lako sportašu ili sportašici kad u posljednji trenutak izgubi mjesto u reprezentaciji uoči velikog natjecanja. Pripremali ste se, trenirali, mučili, a glavni izazov izostane. Posebno je teško kada to mjesto izgubite zbog neke banalne situacije kao što je pozitivan test na COVID-19, koji se usto poslije pokaže lažnim.

Sve to dogodilo se našoj vaterpolskoj reprezentativki Ani Miroslavić (27), kanadskoj Hrvatici (otac joj je iz Zagreba, a majka iz Vodica), koja je nekoliko dana prije početka Europskog prvenstva u Splitu doznala da je izbačena iz reprezentacije jer je, kao i još neke igračice, bila pozitivna na koronu. Skinuta je s popisa i zamoljena da pronađe novi smještaj...

– Rekli su mi da u hotelu nema mjesta za mene te sam bila prisiljena pronaći vlastiti smještaj – kaže Ana u poduljoj ispovijesti u kojoj je kronološki navela sve detalje vezane uz svoj slučaj.

Ukratko, Miroslavić je bila pozitivna na PCR testiranju koje je bilo obavljeno 24. kolovoza te je potom bila smještena u hotelsku sobu s još jednom igračicom koja je bila pozitivna. Navodi da je izbornik Aljoša Kunac tom prilikom rekao:

Test nije ponovljen

– Sutra svi ponavljamo test, dolazi druga firma, ovi testovi ništa ne vride. No, novog testiranja nije bilo, a igračica se samoinicijativno (?!) testirala i dobila negativan rezultat (nije bila zaražena). O tome je obavijestila izbornika Kunca i pomoćnu trenericu Natašu Šerkinić te zatražila da ostane na popisu igračica. No Kunac je očito već pronašao zamjene za igračice koje su bile pozitivne na PCR testiranju. Ana se još jednom testirala i još jednom je bila negativna, a od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dobila je nalaz “da je prvi test bio lažno pozitivan”.

Budući da (i u tekstu koji je već objavljen na specijaliziranom portalu za vodene sportove Swim-Swam) Miroslavić proziva HVS za “ozbiljne propuste”, zamolili smo za komentar Pericu Bukića, dopredsjednika Saveza i njegova izvršnog direktora.

– Osobno nisam bio uključen ni u jedan detalj ovog slučaja pa mi je teško bilo što komentirati. Žao mi je što je Ana reagirala ovako nakon što odlukom izbornika nije izborila mjesto u reprezentaciji, ali konačan popis igračica isključivo je u nadležnosti izbornika, u ovom slučaju Aljoše Kunca – kaže Pero.

Sličan je odgovor na svoje pritužbe Ana dobila i od Saveza. U dopisu koji je potpisan s HVS među ostalim stoji:

Odluke se moraju poštovati

”Hrvatski vaterpolski savez stoji čvrsto uz izbornika i njegov stožer te smatramo da se njegove odluke moraju poštovati. Napominjemo da razlozi izbornikove odluke nisu osobni, već isključivo sportske prirode u cilju zaštite ostatka ekipe. Subjektivne procjene igrača nisu nikakvo pravilo za nastup u reprezentaciji. Shvaćamo da vam je kao sportašici teško prihvatiti ovakav rasplet situacije, ali odluka je donesena te vas molimo da je poštujete kao što su to učinile i ostale djevojke koje su bile na pripremama, a nisu dobile priliku da zaigraju na ovom EP-u."

Kontaktirali smo i izbornika Aljošu Kunca, ali on je ljubazno prekinuo razgovor o ovoj temi:

– Dok traje prvenstvo, neću to komentirati, ne želim uopće govoriti o tome – bio je rezolutan Kunac.

Premda je Ana spomenula “nadležna europska tijela” i Len, ipak se nadamo da će se nakon Splita sve raspraviti u krugu vaterpolske obitelji i da će kanadska Hrvatica dobiti priliku na nekom novom natjecanju. S hrvatskom kapicom, naravno

>> Pogledajte komentar Tomislava Paškvalina na veliku pobjedu protiv Francuske

Komentara 3

TR
Travno221
12:51 01.09.2022.

Pa, izbačena je zato što je imala koronu. Poslije se pokazalo da nije pozitivna, ali Kunac je već našao zamjenu i što sad. Podržao bih njezinu borbu za istinom, ali iz obzira prema kolegicama trebala je to učiniti nakon prvenstva. Ionako je sad neće vratiti...

Avatar sojourner
sojourner
08:35 03.09.2022.

No room at the inn? (Lk 2:7)

Avatar mustafa2
mustafa2
11:56 01.09.2022.

mafijaska posla kao skoro u svim hrvatskim klubovima i reprezentacijama. ocito da je taj corona test bio samo izgovor za izbacivanje iz ekipe. da je trener prije okupljanja rekao da sportski ne zadovoljava bilo bi sve u redu ali sportski je zadovoljila i pozvana na evropsko prvenstvo i onda izbacena. naravno da je predsjednistvo upleteno u te mafijaske poslove, trener je taj koji odlucuje da li je netko dovoljno dobar za reprezentaciju ali ovo nema veze sa kvalitetom igracice tako da o tome ne moze odlucivati samo trener vec je to pitanje za vaterpolski savez a oni se prave gluhi i slijepi. sad je pitanje zbog cega je stvarno izbacena,nadam se da ce na vidjelo izaci pravi razlog za izbacivanje ove igracice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije