INCIDENT U PARIZU

Suze na meču Donne Vekić glavna su tema Olimpijskih igara. Što se zapravo dogodilo?

Foto: REUTERS
1/7
31.07.2024.
u 08:25

– Drago mi je što sam upisala još jednu, novu pobjedu, nad Grand Slam pobjednicama – rekla je Donna koja je zbog umora i isrpljenosti odlučila na kraju ne igrati mješovite parove s Matom Pavićem

Donna Vekić je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu! Šok za Coco Gauff na središnjem terenu Roland Garrosa – najbolja hrvatska igračica u fantastičnom je izdanju u dvoboju trećeg kola svladala drugu tenisačicu svijeta – 7:6(7), 6:2. Amerikanka je odlično krenula u meč i u prvom setu povela s 5:2, no tada kreće preokret u režiji Osječanke – u sljedećem gemu spašava jednu set-loptu, a u tie-breaku još dvije vezane (6:4) da bi tu dionicu ipak riješila u svoju korist. I kad je u drugom setu Gauff prva došla do breaka i povela s 2:1, mnogi su bili skloni vjerovati u povratak Amerikanke. Ipak, Donna nakon toga u velikom stilu osvaja pet uzastopnih gemova za prolaz među osam najboljih igračica na olimpijskom turniru.

Kod 4:2 za Osječanku dogodila se velika kontroverza zbog odluke suca. Donna je odigrala duboku loptu, sudac je prvotno dosudio aut, da bi se naknadno ispravio i dosudio dobru loptu. Odluka, dobra lopta, je korektna, no Gauff smatra da je odluka utjecala na njezin udarac. Amerikanka je dugo raspravljala s glavnim sucem, čak i supervizorom, potekle su i suze, a odluka se na kraju nije promijenila. Na putu do jedne od svojih najvećih pobjeda u karijeri Donna je zabila pet asova uz 54 posto prvog servisa, a iskoristila je četiri od šest break-lopti (Gauff dvije od devet).

1/7

Donna je u kratkom vremenu ostvarila dva velika rezultata. Prvo plasman u polufinale Wimbledona, gdje je uz dosta peha izgubila od Talijanke Paolini, a sada četvrtfinale Olimpijskih igara. Ne treba zaboraviti činjenicu da Donna nakon Wimbledona nije ništa igrala, u međuvremenu je travu zamijenila za zemlju, na kojoj uoči Igara nije odigrala nijedan meč. Najbolji plasman na Grand Slamu u Roland Garrosu Donna je ostvarila 2019., kad je igrala u četvrtom kolu. Primjerice, Gauff je 2022. godine izgubila u finalu, a 2023. bila je pobjednica US Opena.

– Drago mi je što sam upisala još jednu, novu pobjedu, nad Grand Slam pobjednicama – rekla je Donna koja je zbog umora i isrpljenosti odlučila na kraju ne igrati mješovite parove s Matom Pavićem.

Komentara 1

JM
JMN
11:02 31.07.2024.

Sudac je viknuo aut nakon što je Gauff udarila loptu, a onda je ona 5 minuta zapomagala da se poen treba ponoviti jer da ju je sudac omeo uzvikom nakon njenog udarca. Čak je ustvrdila da su prema njoj na tom terenu stalno nepravedni baš kao što su i prema Sereni Williams. Pogodite na koji je razlog nepravde ciljala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije