RAGBI 7

Velik uspjeh zagrebačkih ragbijaša! Nakon pregršt uzbuđenja i drame kući otišli s trofejem

RK ZAGREB
Foto: RK Zagreb
1/3
30.09.2024.
u 20:50

Pobjednicima je po povratku u Zagreb upriličen zasluženi doček u njihovom klupskom domu na Rudešu, uz zagrljaje ponosnih roditelja

Na Kupu Hrvatske u ragbiju 7 za juniore do 18 godina, koji se ovog vikenda održao na splitskom igralištu Ragbi kluba Nada, pobjedu je odnio RK Zagreb. Turnir je okupio pet momčadi koje su se natjecale u ligaškom sustavu. Atmosfera na turniru bila je odlična, a utakmice su bile pune uzbuđenja i drame.

Ždrijeb se pokazao izvrsnim prognozerom, jer je u posljednjoj, desetoj utakmici sučelio momčadi domaćina i Ragbi kluba Zagreb – jedine neporažene ekipe. Tako je posljednja utakmica mogla ponijeti epitet odlučujuće, finalne, a to je prikazanom igrom i dramatičnošću i zaslužila. Zagrebaši su poveli polaganjem Lea Rudničkog, koje je u dodatna dva boda pretvorio Jakov Debeljak, nakon čega je uslijedio rezultatski preokret domaćina, koji dvama polaganjima prelazi u vodstvo 12:7. Zagreb uzvraća polaganjima Leona Prvonošca i Debeljaka, koja je Debeljak uspješno pretvorio i tako s konačnih 21:12 osvaja Kup Hrvatske.

“Ragbi je timski sport, ekipa je na prvom mjestu i to su Lavovi danas pokazali”, rekao je trener Safeta Sajo Čerim. “Ekipa je na svim treninzima, nakon škole odmah idu na Rudeš, to je njihov drugi dom. Ovaj pehar je samo nagrada za sav trud koji su uložili na treninzima.” dodaje trener Hrvoje Bartolić.

GALERIJA Hrvatski vaterpolist postao pravi hit u Parizu! Pogledajte kako Milanović izgleda uz našeg diva

RK ZAGREB
1/12

Vrijedi istaknuti granitnu obranu Zagrebaša, koji su prve bodove suparnicima dozvolili tek u posljednjoj utakmici, a činjenica da će čak sedmorica igrača i iduće godine nastupati u ovoj dobnoj kategoriji daje trenerima sigurnost da će i iduće godine ekipa sa zagrebačkog Rudeša svima biti čvrst suparnik. Pobjednicima je po povratku u Zagreb upriličen zasluženi doček u njihovom klupskom domu na Rudešu, uz zagrljaje ponosnih roditelja. Snimku tog događaja možete pogledati OVDJE.

Kup Hrvatske za Ragbi klub Zagreb osvojili su: Jakov Debeljak, Leon Prvonožac, Luka Jakulić, Leo Rudnički, Mihael Jeleč, Ivano Šojić, Bartol Ivček, Maks Zgonjanin i Rafael Kotrle, uz trenere Hrvoja Bartolića i Safeta Saju Čerima.

Konačan poredak:
1. RK Zagreb
2. RK Nada Split
3. RK Makarska Rivijera
4. HARK Mladost Zagreb
5. RK Lokomotiva Zagreb

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije