Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU DUGO ČEKALI

Dalić usporedio Hrvatsku i Englesku, Guardian odmah intervenirao: 'Osvojili smo tri medalje, a ne jednu'

Zlatko Dalić i Guardian
Foto: Pixsell
1/3
19.06.2024.
u 09:13

"Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo", poručio je Dalić, što se nije svidjelo Englezima.

Nakon što je izbornik Zlatko Dalić iznio svoje mišljenje o nedovoljnom poštovanju prema Hrvatskoj na press-konferenciji dan uoči utakmice s Albanijom na Europskom prvenstvu, engleski Guardian je intervenirao. Dalić je, naime, istaknuo da Hrvatska zaslužuje više priznanja u svjetskom nogometu, uspoređujući njihove sportske uspjehe s drugim zemljama.

"Ne znam tko je to uz Francusku napravio i ja uvijek kažem da Hrvatska zaslužuje puno veći respekt. Mi imamo tri medalje, a Engleska jednu u 58 godina. Oni su zlatni, a mi ne vrijedimo. Mi smo mali, ali smo hrabri i borbeni, a dokaz je 100.000 Hrvata u Berlinu. Naši rezultati pokazuju da smo bolji nego što nas se doživljava. Znam da je nakon poraza od Španjolske dosta negative, ali nadam se da ćemo dati sve od sebe da opet budemo pravi i kakvi možemo biti. Hrvatska vrijedi i Hrvatska je puno bolja nego što se o njoj govori", poručio je.

Grafika: SofaScore za Večernji list

No, Guardian je primijetio grešku u Dalićevoj izjavi. Prema njihovim podacima, Engleska je u posljednjih 58 godina osvojila tri medalje, uključujući naslov svjetskih prvaka 1966. godine, drugo mjesto na posljednjem Euru i broncu u Ligi nacija 2019. godine. Time je Guardian korigirao Dalićevu tvrdnju da Engleska ima samo jednu medalju u tom razdoblju.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Hrvatska u srijedu u 15:00 igra drugu utakmicu Europskog prvenstva, i to protiv Albanije, koja je od 24 reprezentacije na Euru druga najlošije plasirana prema FIFA-inom rankingu. Lošije stoji samo Gruzija, koja je na 75. mjestu, dok je Albanija na 66.

Utakmicu možete pratiti na HRT-u 2. Emisija počinje u 14 sati, a prijenos meča je sat vremena kasnije. Riječ je o najvažnijoj utakmici vatrenih u dosadašnjoj fazi natjecanja, s obzirom na to da su u prvom kolu već izgubili protiv Španjolske (0:3) i da bi im kiks protiv Albanije ugrozio šanse za plasman u osminu finala. U trećem kolu izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Italije, koja je ranije slavila protiv Albanije 2:1.

FOTO Koje nekretnine posjeduje Zlatko Dalić? Izbornik Hrvatske novac je uložio u luksuzne zgrade

Zlatko Dalić i Guardian
1/19

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije