SLAVLJE MLADIH VATRENIH

VIDEO Pobjedu Hrvatske obilježila nevjerojatna pogreška suca, ovo nas je moglo skupo koštati

Zagreb: Kvalifikacije za Europsko U-21 prvenstvo, Hrvatska - Farski otoci
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
Autori: vecernji.hr, Hina
05.09.2024.
u 19:02

Nogometaši do 21 godine odradili su svojevrsnu uvertiru pred utakmicu s Portugalom koja bi mogla biti odlučujuća na putu do kontinentalne smotre sljedećeg ljeta

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija svladala je u Zagrebu u kvalifikacijama za EURO Farske otoke s 2-1 (1-0), pa je Ivica Olić ubilježio pobjedu u svom prvijencu na klupi reprezentacije.

Hrvatsku su do pobjede na igralištu Rudeša odveli realizirani jedanaesterci Marina Ljubičića (39) i Franje Ivanovića (89), dok je za goste smanjio Beinir Nolsoe (90+3). Farski otoci su od 74. minute igrali bez isključenoga Hornija Oreegarda. 

U 39. minuti nakon prekršaja nad Gabrijelom Vidovićem prvi penal je realizirao napadač LASKA Ljubićić, a minutu prije kraja gosti rade prekršaj nad Lukasom Kačavendom, a donedfavni igrač Rijeke Ivanović pogađa za 2-0. U zadnjim trenucima utakmice Skadinavci su smanjili preko Nolsoea. 

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Inače, glavni sudac utakmice, Irac Hennessey odmah je nakon pogotka Farana za 2:1 svirao kraj dvoboja. To je poremetilo koncentraciju naše obrane pa je nakon što je u komunikaciji s četvrtim sucem vratio igrače na teren Hrvatska umalo u zadnjem napadu gostiju primila i drugi pogodak.

Hrvatska U21 vrsta nakon sedam utakmica ima 16 bodova i drži drugo mjesto s dva boda manje od vodećeg Portugala, kojemu je domaćin 10. rujna. Grčka je treća s 14 bodova i utakmicom više, a potom slijede Farski otoci (7), Bjelorusija (6) i Andora (3).

Standings provided by Sofascore

Komentara 4

Avatar Provokator1
Provokator1
19:44 05.09.2024.

kada utakmicu na svom terenu protiv Farskih otoka pobjediš golovima iz penala, s igračem više i golmanom kao najboljim igračem...onda je očigledno da si sve samo respektabilan protivnik i dobra ekipa. Igra je bila tuga, čemer i jad. Vušković očaj, Šotiček 9 puta pokušao preći igrača - 0 puta uspio. Olić i Kranjčar teški experti na klupi. Fali im samo još Ćorluka da se priključi ili Silvio Marić pa da budi kompletni.

BI
billynik
19:46 05.09.2024.

Ako se mi mucimo d Farskim otocima onda je svaki komentar suvisan.

CR
crocro
19:32 05.09.2024.

Hrvatska je opće poznata da prima golove u zadnjoj minuti ili u sudačkoj nadoknadi. Imali smo sreću na dva kaznena udarca. Nema hrabrih pucača na protivnički gol, ali se zato petlja s loptom pred golom, dodaje lopta iz komotnog prostora usuigraču okruženim protivničkim igračima i to je normalno gubitak lopte. A što da nije bilo kaznenih udaraca s bijele točke? Tko bi onda pobijedio? Kada igrač u 16 metara ima komociju pucanja po golu, onda nema dodavanja siugraču okruženom protivničkim igračima jer ju on teško može i primiti a kamoli u takvoj situaciji proslijediti igraču u povoljnoj poziciji. Zato se mora pucati po golu kada za to postoji prilika i Olić mora na tome raditi. Ne može se dogoditi posjed lopte 70 % a ne to opravdati minimalno jednim ili dva gola iz čiste igre. Toliki posjed lopte jednostavno mora rfezultirati golom iz igre a ako se to ne događa, onda taj problem treba detektirati i otklnoiti. Ova postava se itekako mora uigrati, jer je puno krivih dodavanja i jalovih pokušaja. Oliću, ispravljaj propuste i greške.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije