Treća pobjeda Splićana

Žuti autoritativno do novih bodova, cedevitaše tricaški lomili bivši cedevitaši

14.10.2024.
u 22:43

Nakon što su preko vikenda, u utakmici ABA lige, izgubili od ljubljanske Cedevite, košarkaši Splita su u utakmici domaćeg prvenstva rutinirano nadigrali zagrebačku Cedevitu (95:83)

Košarkaši Splita izborili su i treću pobjedu u domaćem prvenstvu, u Favbet Premijer ligi. Do novih bodova došli su u zagrebačkom Trnskom gdje ih je ugostila Cedevita Junior koja bez prvog centra Sobina nije odoljela autoritativnim gostima (83:95).

U prvom poluvremenu domaćini su držali priključak a gosti su se, krajem druge četvrtine, odvojili trima tricama za minutu i pol (od 43:44 do 43:53). A za ishod ključna je bila treća dionica u kojoj su žuti sveli vitamine na samo 10 ubačenih koševa što je gostima iz Splita u 30. minuti omogućilo prednost od nedostižnih "plus 18" (56:74).

Uz Jordanovih 19 koševa (pet trica), dvoznamenkasti kod pobjednika su bili još i centar Škara (14 koševa, 7 skokova, 4 asista), teški centar Ljubičić (11), razigravač Kapusta (10), američki branič Shorter (10) te pričuvni razigravač Kučić (10, tri trice) koji je, poput Jordana, igrački stasavao upravo u Cedeviti.

A u redovima domaćina isticali su se uvije energični krilni-centar Buljan (13 koševa, 5 napadačkih skokova) a 10 ili više koševa uknjižili su Eaddy (15), Šare (12), Jelić (12), Karačić (11) i Rašić (10).

Nakon susreta, zadovoljstvom je zračio trener Splićana, inače Zagrepčanin, Slaven Rimac. Nakon, nes(p)retnog poraza u Ljubljani, od slovenske Cedevite, njegova momčad je zagrebačku Cedevitu uspješno apsolvirala:

- Za nas je jako bitno da imamo agresivnost, da stojimo kao momčad i danas smo u većem dijelu utakmice pokazali da se zna tko što radi. Bilo je pada koncentracije, krajem prvog poluvremena a u četvrtoj nismo znali završiti utakmicu na lakši način.

Koliki je psihološki potisak žutima donijela njihova pomalo senzacionalna pobjeda nad euroligašem Crvenom zvezdom?

- Kada igrači vide da mogu igrati protiv kvalitetnih suparnika, koji imaju puno veći rejting, to ih puni samopouzdanjem. Zato smo gledali da i u pripremnom razdoblju igramo protiv jakih suparnika. To je sve skupa donijelo pozitivni pomak da igrači vide da mogu igrati protiv kvalitetnih suparnika.

Dojam je da Split ovog časa izgleda najbolje od hrvatskih klubova.

- Možda bih se mogao i složiti s tom činjenicom no to je podatak koji je dobar ali je potpuno nebitan u ovoj fazi natjecanja.

Zadovoljan je Rimac kako su sportski direktor Teo Čizmić i oni složili momčad koja se čini pokrivenom na svim pozicijama.

- Ja sam i više nego zadovoljan. Trebamo još vidjeti na djelu Bensona, koji se oporavlja od ozljede, da dobijemo pravu sliku o njemu. S obzirom na budžet koji imamo, pokazalo se da smo s ovim igračima napravili dobar posao. Neki igrači još nisu u formi u kakvoj bi trebali biti no s vremenom će i to doći - uvjeren je Rimac.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije