Epicentar kod Brežica

Potres magnitude 3,6 po Richteru osjetio se i u Zagrebu: 'Tresao se krevet. Bila su dva podrhtavanja'

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
09.04.2016.
u 16:50

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su izvijestili da potres nije izazvao materijalnu štetu u glavnom gradu Hrvatske.

Potres magnitude 3,6 po Richteru dogodio se danas u 15 sati i 2 minute u Sloveniji kod granice s Hrvatskom u Brežicama, izvijestila je  Seizmološka službe Hrvatske. 

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su izvijestili da potres nije izazvao materijalnu štetu u glavnom gradu Hrvatske.

"Danas u 15 sati i 2 minute dogodio se umjeren potres s epicentrom kod Brežica (Slovenija). Potres je imao magnitudu 3.6 prema Richteru. Na temelju magnitude je procijenjeno da se u epicentru osjetio intenzitetom V (pet) stupnjeva makroseizmičke ljestvice", izvijestili su iz Seizmološke službe. 

Potres se osjetio u zapadnom dijelu Zagreba'Baki se treslo staklo na ormaru, a meni krevet na kojem ležimo. Nije bilo jako, ali je zadrmalo u dva navrata - ispričala nam je čitateljica koja nam se javila s Malešnice.

Čitatelj iz zagrebačke Knežije napisao je da je potres osjetio dok je ležao u sobi na drugom katu zgrade. -  Bilo je podrhtavanje, jedno jače i potom malo slabije - napisao nam je čitatelj iz Knežije.

Jeste li osjetili potres? Javite nam se na javi@vecernji.net.

>>Potres magnitude 7,2 potresao područje kod Vanuatua, izdano upozorenje o tsunamiju

>>Gdje se skloniti od potresa saznat ćemo i s letaka u tramvaju i busu

Ključne riječi

Komentara 41

ST
strsljen2013
15:34 09.04.2016.

Sigurno stje htjeli reći da se potres dogodio oko 10km od NE Krško.

CI
cika123
15:33 09.04.2016.

Mene muž napravi budalom. Ja kažem trese se a on veli trese se u tvojoj glavi.

DU
Deleted user
16:25 09.04.2016.

Ali uz svu šalu ovo sa potresima svako malo više nije za šalu. Baš sam neki dan gledao u domu zdravlja plan gdje bi se po gradu podizala šatorska naselja za ne daj Bože. Još je netko tu spomenio i Krško e onda smo stvarno na......Neće pomoći ni ti šatori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije