Kutinska zviždačica

Adrijana Cvrtila najavljuje pravnu bitku jer su joj ukinuli radno mjesto

Zagreb: Adrijana Cvrtila
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
12.01.2022.
u 13:11

Zbog snimljenih razgovora i iskaza Adrijane Cvrtile uslijedilo je uhićenje kutinskog gradonačelnika i još trojice lokalnih političara

I dok se čeka hoće li kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću i nakon 16. siječnja, kad mu istječe jednomjesečni pritvor, on biti produljen i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, što bi moglo značiti da će, sudeći prema dosadašnjim sličnim slučajevima, morati dati ostavku kako bi iz pritvora izašao, dotle se u Kutini cijela priča nastavlja.

Naime, zviždačica Adrijana Cvrtila, zbog čijih je snimljenih razgovora i iskaza i uslijedilo uhićenje Babića i još trojice lokalnih političara, a koje USKOK sada tereti za podmićivanje zastupnika zapošljavanjem u Eko Moslavini te za trgovinu utjecajem, nastavlja pravnu borbu za ostanak u tvrtki Eko Moslavina.

Podnijela tužbu

Ona je nekoliko dana prije gradonačelnikova uhićenja smijenjena s pozicije direktorice tvrtke, a sada je novi direktor Eko Moslavine d.o.o. objavio na oglasnoj ploči namjeru sistematizacije radnih mjesta u tvrtki te ukidanje radnog mjesta “Voditelj razvoja i zaštite okoliša”, a na koje je, nakon smjene s pozicije direktorice, trebala biti raspoređena Adrijana Cvrtila.

31.08.2021., Zagreb - Adrijana Cvrtila. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elveđi / PIXSELL

To proizlazi iz ugovora o radu koji je Cvrtila imala s Eko Moslavinom. Ovime bi se ukinulo to radno mjesto pa se Cvrtila ne bi imala kamo vratiti na posao. S tim u vezi ona najavljuje pravnu bitku.

– Podnijela sam tužbu prema Zakonu o prijavljivanju unutarnjih i vansjkih nepravilnosti, tj. Zakonu o zviždačima. Tako da ću tražiti privremenu mjeru vraćanja na posao s obzirom na nalaz i izvješće pučke pravobraniteljice. Prema Zakonu kutinski sud o tome mora odlučiti u roku od osam dana, a vidjet ćemo kako će se oni odnositi prema tome – rekla nam je jučer Adrijana Cvrtila nakon što su na njezin slučaju prosvjedom ispred tvrtke Eko Moslavina upozorili i članovi udruge Veronika Vere za pomoć i zaštitu žrtvama pravosuđa.

Ta udruga podsjetila je i na to da sudski postupci u kojima se zviždači bore za svoja prava traju predugo, a prije neki dan jedan je završen u korist zviždača, ali prošlo je devet godina od njegova pokretanja i otkaza.

31.08.2021., Zagreb - Adrijana Cvrtila. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Foto: Emica Elveđi / PIXSELL

Zabrana nove sistematizacije

– Ne treba generalizirati. Imala sam jednu situaciju s bivšim direktorom i unutar tri godine donesena je pravomoćna presuda županijskog suda.

No problem naših zakona jest to što vi možete nešto dobiti na sudu, ali ako je ukinuto to radno mjesto, nemate se kamo vratiti raditi. Zato se više pribojavam tih zakonskih rupa nego samih rokova – kazuje Cvrtila koja je zbog toga zatražila privremenu mjeru zabrane nove sistematizacije. Cvrtila je najavila i tužbu za poništavanje odluke o imenovanju novog direktora jer smatra da je to napravljeno na nezakonit način

 

Komentara 2

SA
sanikol
15:26 12.01.2022.

Što se gđa Cvrtila čudi. Pa na isti način je i došla do direktorskog mjesta, dakle preko veze. Ako ne vjerujete pitajte ju.

TA
Tarantula
13:53 12.01.2022.

Znači gradonačelnik i novi direktor koji je došao na mjesto Cvrtile sada sjedi u zatvoru. Krasan početak direktorske karijere! Tako se to HDZ bori protiv korupcije, na način da ju zakonski legalizira za određenu kastu, gdje god zagrebeš samo korupcija i HDZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije