Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDAT ZA MINISTRA OBRANE

Anušić stigao u Sabor, uskoro počinje Odbor za obranu: 'Moram malo snimiti stanje'

Zagreb: Ivan Anusic dosao u Sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
15.11.2023.
u 11:59

Anušić prije glasovanja dolazi i na sjednicu Odbora za obranu, a stigao je i ranije u Sabor

Ove srijede krenulo je saborsko zasjedanje, a na Odboru za obranu bit će saslušan kandidat za novog ministra obrane, za kojeg je Vlada predložila da bude Ivan Anušić, osječko-baranjski župan. Anušić prije glasovanja dolazi i na sjednicu Odbora za obranu, a stigao je i ranije u Sabor. 

- Oni imaju pravo prigovarati i donositi zaključke, a ja ću ih svojim radom demantirati - komentirao je za N1, dodajući kako će se ''prihvatiti posla'', pa komentirao kako to da je stigao u Sabor ranije: Moram malo snimiti stanje, tek sam prije dva dana saznao da sam kandidat. 

Inače, jutros se i raspravljalo o prometnoj nesreći Marija Banožića u kojoj je poginula jedna osoba, a zbog koje se bivši ministar nalazi u bolnici od subote. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin bešćutnom ocijenio izjavu premijera Andreja Plenkovića da su nakon prometne nesreće Maria Banožića brzo riješili "veliku krizu", istaknuvši kako gubitak jednog života nije i ne može biti kriza iz koje smo se izvukli.

"Gubitak jednog života, jedna smrt nije i ne može biti kriza iz koje smo se izvukli", rekao je Grbin tijekom slobodnih govora. Time se referirao na jučerašnju izjavu predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića nakon šireg Predsjedništva HDZ-a da su "veliku krizu nakon prometne nesreće toliko brzo riješili da ni jedni niti drugi ne znaju što bi rekli".

POVEZANI ČLANCI:

Također, važne podatke o teškoj prometnoj nesreći Banožića saznalo se radom istraživačkih novinara. No, upozorio je, nakon nove godine to možda neće biti dopušteno jer po Kaznenom zakonu kojeg Vlada želi predložiti takvo pisanje novinara Drage Hedla bi moglo značiti njegov odlazak u zatvor.

"To je Hrvatska u koju nas u ovom trenutku Plenković i HDZ vode. Hrvatska iz koje jedan optuženik poput Branimira Glavaša opet po drugi put pobjegne u BiH. I mi onda govorimo o krizama koje su izbjegnute", rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije