Ari Ben Dror iz Good Food Institutea na Večernjakovoj konferenciji ''Hrvatska kakvu trebamo – Zelenim razvojem protiv klimatske krize'' održao je stručno izlaganje na kojem je govorio o alternativnim proteinima, odnosno načinu na koji bi se, u budućnosti, proizvodnja hrane uvelike mogla promijeniti. Kako je istaknuo, da se sad zatvore sve tvornice, a svi automobili stanu ili, točnije, da se u potpunosti stane sa zagađivanjem, temperatura planeta koja konstantno raste ne bi pala sljedećih stoljeća. Kako će se 10 milijardi ljudi hraniti 2050. godine, pitao se Ari Ben Dror.
– Proizvodnja životinjske hrane glavni je krivac za stakleničke plinove, čak šest posto plinova više nego od svjetskog transporta, proizvodi se na taj način. Do 2050. godine populacija će se povećati za 30 posto, a primjerice, potreba za peradi, za 120 posto – pojasnio je Ari Ben Dror, pa dodao da se danas, za proizvodnju proteina, koristi i 70 posto agrikulturne zemlje na planetu. U istu se svrhu troši i najviše vode, a čak 70 posto svjetskih antibiotika također se koristi u mesnoj industriji. Ono što ovaj izlagač i njegov Good Food Institute predlaže jesu alternativni proteini. Inačica je to mesa bazirana, objašnjava, na biljkama.
Jedite travu i kukce i vozite se biciklima dok Klaus i WEF ekipa jedu steakove i putuju privatnim avionima. 😂😂😂