RAZGOVOR NA VRHU

Biden i Johnson oko ukrajinske krize: 'Postoji prostor za diplomaciju'

British PM Johnson and NATO Secretary General Stoltenberg hold news conference in Brussels
Foto: YVES HERMAN/REUTERS
14.02.2022.
u 21:07

Johnson i Biden su ponovili da europske zemlje trebaju smanjiti svoju ovisnost o ruskoj energiji.

Britanski premijer Boris Johnson i američki predsjednik Joe Biden složili su se da još uvijek postoji 'ključni prostor za diplomaciju i da Rusija povuče svoje prijetnje prema Rusiji', rečeno je u telefonskom razgovoru koji su u ponedjeljak vodila dvojica svjetskih vođa.

Prema priopćenju iz Downing Streeta, dvojica političara su kazala da bi invazija dovela do 'krize za Rusiju, s dalekosežnim posljedicama za Rusiju i svijet', prenosi BBC.

Johnson i Biden su ponovili da europske zemlje trebaju smanjiti svoju ovisnost o ruskoj energiji.

File Photo Photo: SPUTNIK/REUTERS
Foto: SPUTNIK/REUTERS

Podsjećamo, ovo nije jedini razgovor s čelnim čovjekom neke zemlje koje je Biden imao u proteklih nekoliko dana vezano za ukrajinsku krizu i napetostima na njezinoj granici zbog znatnog broja ruskih vojnika.

Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin imali su razgovor koji je trajao dulje od sat vremena, u kojem je Biden poručio svojem ruskom parnjaku kako će SAD i njezini saveznici brzo i odlučno odgovoriti u slučaju invazije. Putin je ponovio da Rusija ne planira napad te je u razgovoru rekao da traže jamstva da Ukrajina nikad neće postati članicom NATO-a te da zapadne zemlje trebaju početi vršiti pritisak na Ukrajinu da krene poštovati sporazum iz Minska.

Nakon što je obavio razgovor s Putinom u subotu, Biden je obavio i razgovor s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem u kojem su ponovljeno da imaju podršku SAD-a.

G7 zaprijetio Rusiji, britanski ministar: Europa je najbliže ratu u posljednjih 70 godina

 

 

Komentara 5

TE
Teig1
21:35 14.02.2022.

Najbolje kupovati najskuplje i još bolje američko, misle da svi imamo inteligenciju prosječnoga amerikanca.

Avatar superhik74
superhik74
22:55 14.02.2022.

Biden i Johnson nisu drzavnici niti jedne EU zemlje, pa kako to da se "brinu" od koga EU zemlje uvoze energente na tzv. "slobodnom trzistu" koje je kao navodno osnova kapitalizma ?

Avatar superhik74
superhik74
22:53 14.02.2022.

Izgleda da se jos nije otrijeznio od "party gate" s obzirom da tvrdi kako Rusija treba da povuce svoje prijetnje Rusiji ? Rusija prijeti sama sebi ? Koliki je nivo alkohola u krvi ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije