Top Terme Topusko

Bivša ravnateljica povećala si plaću kao nova šefica nabave

\'ljeciliste2_vlj_sis_300312\'
Vladimir Jurišić/VLM
04.05.2012.
u 11:39

Tako je odlučio Nadzorni odbor uoči smjene, a riječ je o istom poslu s kojega je i došla na čelo

Od 02. svibnja novi je direktor Top termi u Topuskom Josip Lovreković, donedavni ravnatelj Županijske uprave za ceste. On je tako zamijenio na tom mjestu Đurđu Kovačević, koja se vraća na svoje staro radno mjesto šefice nabave, odakle je i došla na poziciju ravnateljice.

I zbog više stručne spreme

No, zadnje što je učinjeno u mandatu sad već bivše ravnateljice jest podizanje koeficjenta za njeno novo radno mjesta sa 3,6 na 5. Time je plaća budućoj šefici nabave, tj. Đurđi Kovačević povišena za 4057 kuna u brutto iznosu.

– Takvu odluku je donio Nadzorni odbor 27. travnja uz potporu sindikata. A koeficjent je podignut kako bi se izjednačila plaća tog radnog mjesta s plaćom voditelja ugostiteljstva i sličnih upravitelja, te jer se odnosio na srednju stručnu spremu, a ne višu rekla nam je Đurđa Kovačević kad smo je zatražili komentar.

Pokušala je objasniti zbog čega, za vrijeme njenog upravljanja tvrtkom, koeficjent tadašnje šefice nabave nije trebalo izjednačavati s voditeljima drugih odjela.

Odgovorna je i za klor

– Ona nije radila sve što to radno mjesto traži. Ja sam kao ravnateljica sama radila javne natječaje i neke postupke nabave. Sad ću sve to ja opet raditi, a sada sam postala i odgovorna osoba za rukovanje s klorom, pa je zbog toga povišen koeficjent, kazuje Kovačević.

Zanimljivo je i da su predstavnici vlasnika, Sisačko -moslavačke županije, u Nadzornom odboru, na čelu s Milenom Pavković Novotny, odlučili poduprijeti je u tom naumu i povisiti joj predviđenu plaću, jer su iz županije kao motiv smjene Đurđe Kovačević istaknuti slabi poslovni rezultati tvrtke kojom je upravljala proteklih godina.

Komentara 3

IB
istina_boli
12:26 05.05.2012.

Lopovi cjelog svjeta, ujedinite se.

SI
sisacka
15:14 05.05.2012.

Čestitke bivšoj ravnateljici i nadobunnom upravnom odboru imenovanom od strane županije.

AJ
ajam
15:28 06.05.2012.

Ha, ha , ZUR iz 1976, koeficijenti i uvjetovana kvalifikacija. Radno mjesto ima svoju vrijednost i radi onaj tko moze uspjesno obavlljati poslove. Placaju se rezultati rada a ne skola. Skola je preduvjet da bi radio posao koji zelim ielim i skolujem se jer mi to treba. Dakle zelim nauciti raditi posao. Dakle jos uvijek placamo \'fakultet\' , a rezultati su sporedni. Da li jos uvijek imate radne knjizice ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije