ŽARKO KORAĆ ZA VEČERNJI

Bivši potpredsjednik srpske Vlade: Vučić je uplašen, i sada u igru ubacuje svoj standardni sastojak – 'pokvareni Hrvati'

Beograd: Političar i psiholog Žarko Korač
Foto: Vladimir Zivojinovic
1/4
26.08.2024.
u 12:00

Prema navodima Novosti, akcija uhićenja provedena je od Sigurnosno-informativne agencije (BIA) u suradnji s državnim tijelima te je rezultat višemjesečnog operativnog rada

Srpski mediji jutros su izvijestili o uhićenju osobe u Beogradu, za koju se sumnja da je "hrvatski špijun". Akciju je provela Sigurnosno-informativna agencija (BIA) u suradnji s državnim tijelima. Međutim, hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izjavilo je da nema informacija o ovom slučaju niti potvrdu da se uhićenje dogodilo.

Žarko Korać, bivši potpredsjednik Vlade iz vremena Zorana Đinđića, komentirao je za Večernji list da predsjednik Vučić koristi ovu vijest kako bi skrenuo pozornost s prosvjeda protiv litija. Prema Koraću, Vučić stvara narativ o "zlim Hrvatima" koji žele njegov pad, kako bi prosvjednike obeshrabrio i skrenuo im pozornost.

"Vučić je jako uplašen zbog prosvjeda oko litija i sada u igru ubacuje svoj standardni sastojak, a to je 'pokvareni Hrvati hoće da me unište'", rekao je Korać. Dodaje da Vučić rabi ovu taktiku kako bi prosvjednicima dao do znanja da, boreći se protiv njega, pomažu "zloj Hrvatskoj". Prema Koraću, ovo nije prvi put da Vučić koristi ovu "čarobnu formulu", kazao je Korać za Večernji list. 

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, srpski mediji objavili su da je u ranim jutarnjim satima u Beogradu uhićena osoba za koju se sumnja da je "hrvatski špijun". Prema navodima Novosti, akcija uhićenja provedena je od Sigurnosno-informativne agencije (BIA) u suradnji s državnim tijelima te je rezultat višemjesečnog operativnog rada. Iako su ove informacije brzo dospjele u javnost, hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izjavilo je da nema nikakvih saznanja o ovom slučaju, niti da se takav događaj službeno potvrdio.

>>> FOTO Znate li da kroz Hrvatsku protječe najhladnija rijeka na svijetu, evo o kojoj je riječ

Beograd: Političar i psiholog Žarko Korač
1/14

Komentara 12

RU
Rubikon
12:42 26.08.2024.

Ovo je sramota da nam nekakve banana drzave hapse ljude a usput i agresor nedavno kad je ikad Njemačka uhitila nekog Izraelca

ZZ
Zo-ZG
12:50 26.08.2024.

Vučićeva retorika je poznata, tu nema iznenađenje. Daleko me više brine činjenica da je više od 50% Srba njega izabralo za predsjednika. Nije on slučajno tu gdje se nalazi. Normalnih i pametnih ljudi ima podosta, ali su i dalje u manjini.

LI
Limun
13:17 26.08.2024.

Većina srdijanaca podupire čet.nika Vučića, treba im kolektivno zabraniti ulazak na područje Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije