Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dick Schoof

Bivši šef obavještajaca i maratonac u borbi protiv migranata: Tko je novi nizozemski premijer

03.07.2024.
u 16:40

Hendrikus Wilhelmus Maria "Dick" Schoof, nizozemskoj javnosti, barem onoj polovici koja je čula za njega, poznatiji samo kao Dick Schoof, novi je premijer, naslijednik Marka Ruttea, novog izglednog glavnog tajnika NATO-a. Poprilično je to iznenađenje, izbor manje poznatog Schoofa, no vladar iz sjene i neformalni šef koalicijske vlade ionako će, tvrdi oporba, biti Geert Wilders, desni populist čija je Stranka slobode (PVV) požnjela dosad najveći uspjeh na izborima provedenima prije sedam mjeseci. Posljedično, Nizozemska je u utorak dobila najdesniju vladu u povijesti.

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
16:50 03.07.2024.

"...novi je premijer, naslijednik Marka Ruttea..."...Naslijednik? Onaj koji dobiva što u nasljedstvo je nasljednik. I

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije