SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Boysima zabrinutim zbog Hajdukovih pobjeda obratio se Širić i poručio da su suci tek završili pripreme

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.08.2023.
u 00:15

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota
29. 7. 2023.

Studentski prosvjedi u Osijeku, inati se akademska Slavonija! Nakon što je jugoboljševički, antihrvatski i soroševski virtualni tisak preko portala napao jednog od najvećih eksperata za turizam, vojnu strategiju, e-marketing, stanogradnju, širenje životnog prostora i botaniku, našeg ministra Baneta Jaglaca Banožića, studenti su se digli na noge kako bi zaštitili omiljenog predavača koji im je otvorio oči i koji im je svojim predavanjima na temelju kojih je izdao i priručnik koji sada novinari čereče, otvorio vrata 21. stoljeća, objasnivši im što je internet, samo tri desetljeća nakon što se sve što diše na planetu Zemlji počelo njime koristiti. Tražeći da se Baneta ostavi na miru, jer samo potpuni idioti ne znaju odgovore na pitanja iz priručnika, studenti su marširali Osijekom i uzvikivali parole u zaštitu dragog im učitelja. Pridružilo im se i 10 tisuća budućih doktora znanosti s osječke Ekonomije.

Nedjelja
30. 7. 2023.

O.K., sada to doista više nije slučajnost. Nakon što su kukavički i venecijanski podlo zabili gol Dinamu u Maksimiru u posljednjoj minuti, hajdukovci u na svom potpuno rasprodanom Poljudu pobijedili i Rijeku. Nakon pobjede Hajduka u Zagrebu, s balkona skromne vile u Međugorju, tvorac modernog Dinama Zdravko Mamić poručio je narodu koji preferira plavu boju da će sve biti u redu, ali evo još nije. Što se čeka, zanimalo je skupinu BBB-a, koji su pod međugorski balkon došli prosvjedovati nakon pobjede Hajduka nad Rijekom? Ovaj put Zdravko se na balkonu nije ukazao, pa je njegov glasnogovornik Željko Širić rekao da je prvenstvo tek počelo, da su suci tek završili pripreme i da se u idućim kolima očekuje da će opravdati Zdravkovo povjerenje.

VEZANI ČLANCI:

Ponedjeljak
31. 7. 2023.

Centralni komitet navijačke skupine Torcida na svom je redovnom zasjedanju osudio pojavu moralno upitnih audiovizualnih fenomena poput vokalno-instrumentalnog sastava Let 3 iz neprijateljske Rijeke, rasadišta svih zala i neprirodnih opačina, koji se usudio na tlu Dalmacije, u gradu Trogiru, planirati koncert, i to nakon što je zloglasni brko Prle, nevjerojatno i neopisivo prestrašno uvrijedio juniore Hajduka, našalivši se na njihov račun. Kritiku moralnih autoriteta iz CK Torcide, organizacijski odbor KulaKula festivala primio je ponizno i dostojanstveno, obećavši da će ubuduće program festivala najprije poslati Ćudorednom odboru Centralnog komiteta Torcide. Sigurno je sigurno.

Utorak
1. 8. 2023.

Komunjare i jugoslavenčine, nadamo se da ste zadovoljni informacijom da najomiljeniji izvanredni profesor osječke Ekonomije, galopirajuća zvijezda akademske zajednice, megapopularni ministar obrane, Bane Jaglac Banožić, iznenađen i uvrijeđen odvratnim podmetanjima na račun njegovih informatičkih otkrića, "šokiran količinom negativnosti", povlači svoju kandidaturu i unatoč preklinjanjima studenata i kolega, te odbija svoje nepresušno znanje dijeliti s pozicije izvanrednog profesora. Čovjeku se sve zgadilo. Nema mu se što zamjeriti. Učio je djecu što je internet, a što e-mail, što su web stranice, a što blogovi, dakle, otvorio im je nova prostranstva i spoznaje o kojima nisu imali pojma. Dobro, dio ovog kompliciranog gradiva iz svog priručnika navodno je malo posudio od kolege, ali nema veze. Ipak, nije sve izgubljeno. Dobra je vijest da će se učo Bane vratiti kada više ne bude ministar.

Srijeda

2. 8. 2023.

Simpozij Udruge iznajmljivača apartmana u blizini sinjeg mora, održan je u arhitektonskom biseru srednje Dalmacije, popularnoj Makarskoj. U službenom dijelu programa bilo je riječi o neobičnom fenomenu s kojim su se ove godine suočili iznajmljivači. Naime, primijećeno je određeno nezadovoljstvo gostiju koji su prošle godine iznajmljivali apartmane za 100, a ove za 200 eura, pa su neki apartmani čak ostali prazni. U revijalnom dijelu programa održane su sportske igre u kontaktnim sportovima. U boksačkim disciplinama, pobjedu su odnijeli iznajmljivači ležaljki iz Baške Vode, koji su u finalu pretukli ekipu gostiju iz Bratislave, dok se u kickboksu zlatnom kolajnom okitio Rent a Boat Team iz Hvara, pregazivši kolege iz Jelse.

VEZANI ČLANCI:

Četvrtak

3. 8. 2023.

Saborski zastupnik Ivan Penava započeo je štrajk glađu, iznenađen i uvrijeđen Izjavom sjećanja Srpskog narodnog vijeća u povodu Oluje, koja je, kako kažu u Domovinskom pokretu, tempirana baš uoči njezine obljetnice. Penava traži da Plenki, hrvatski satrap, diktator i velmoža, žurno, hitro i neopozivo prestane financirati sve aktivnosti Srpskog narodnog vijeća jer je popularni Pupi spomenutom izjavom uvrijedio sve živo što diše i razmišlja hrvatski. Grozni Pupi je, nećete vjerovati, potpuno izjednačio hrvatski i srpski narod i napisao da SNV suosjeća sa žrtvama i jedne i druge strane i otvoreno napisao da se žrtava sjeća "kao da su Hrvati Srbi i kao da su Srbi Hrvati." To je Penavu toliko iznerviralo da je odbio i porciju boršča koju je u Sabor donio Pavao Vujnovac.

Petak
4. 8. 2023.

Hrvatski koćari glasnim su sirenama i paljenjem baklji na palubama svojih brodova proslavili transfer stupa naše reprezentativne obrane Joška Gvardiola u Manchester City. Naime, skupa s Joškom sa zagrebačkog Dolca seli se i njegov otac Tihomir, koji će našu ribu prodavati Englezima i tako biti najbolji ambasador naše ribarske tradicije u Engleskoj. Mansour bin Zayed bin Sultan bin Zayed bin Khalifa Al Nahyan i njegove dvije žene, Alija bint Mohammed bin Butti Al Hamed i Manal Bint Mohammed Al Maktoum, te djeca Zayeda, Fatima, Mohammed, Hamdan, Latifa i Rashid, posebno su zadovoljni potpisom obojice Gvardiola, Joška za Guardiolu, a Tihomira za Dolac u Manchesteru, jer simpatični Mansour obožava srdele s blitvom, pa je sada miran.

Komentara 1

BP
Besposlen pop
06:47 07.08.2023.

Sudac Širić? Nije li to onaj koji je osuđen jer je primio mito od Hajduka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije