BORBA SA VATRENOM STIHIJOM

Buknula tri manja požara na Hvaru: 'Na terenu vatrogascima pomažu i kanaderi'

Foto: Vatrogasci 193
1/3
08.08.2024.
u 12:16

Još nema  podataka o veličini prostora zahvaćenog tim požarima.

Tri požara planula su na Hvaru u četvrtak prijepodne, jedan u mjestu Pitve nedaleko od Jelse, te dva kod Poljica, a u gašenju su angažirane sve operativne vatrogasne snage s tog otoka, dva kanadera i dva Air Tractora, izvijestili su vatrogasci. "Vatra gori na tri mjesta i vatrogasci ulažu maksimalne napore u gašenju, a iz zraka pomažu kanaderi," rekao je Hini Nikola Škare, zapovjednik vatrogasaca otoka Hvara.

Iako nije poznato što je izazvalo požare, vatrogasci navode da je na tom području bila intenzivna grmljavina prije početka vatrene stihije. Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je da je dojava o požarima na Hvaru zaprimljena u 9,55 sati. Dojavljeno je da gori na području Poljica i mjesta Pitve. Još nema  podataka o veličini prostora zahvaćenog tim požarima.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Pogledajte kako izgleda Drava Internacional dan nakon požara: Gorila plastika, u tijeku očevid

1/17
Ključne riječi

Komentara 1

XX
XXXL
12:40 08.08.2024.

To su organizirani napadi na Hrvatsku, nije teško razmisliti tko sve ima intresa i dolazi u obzir. Psihopati i nemar su vjerojatno samo jedan manji dio problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije