Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVO ĆE BITI VRIJEME

Danas ljetne temperature i saharski pijesak, a onda slijedi velika promjena! Pogledajte prognozu za Praznik rada

Split: Sunčani dan na plaži Firule
Zvonimir Barisin/PIXSELL
30.04.2024.
u 07:57

U unutrašnjosti će vjetar biti slab i umjeren, većinom istočni i jugoistočni, a na istoku zemlje u drugom dijelu dana prolazno i jak

Danas će biti sunčano i u većini krajeva poslijepodne vrlo toplo vrijeme. Najviše dnevne temperature kretat će se između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Kako prenosi N1, pretežno je vedro diljem Hrvatske, kako se sa sjeveroistoka Europe prema nama pruža greben anticiklone. U nastavku utorka očekuje nas stoga sunca u izobilju i na kopnu i na moru. U unutrašnjosti će vjetar biti slab i umjeren, većinom istočni i jugoistočni, a na istoku zemlje u drugom dijelu dana prolazno i jak. Ujutro će uz obalu puhati burin, a potom do umjeren jugozapadnjak.

Sutra će biti oblačnije, nestabilno, na Jadranu i razmjerno vjetrovito. Od sredine dana mjestimice kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, moguće i izraženiji, osobito poslijepodne i navečer. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren istočni i jugoistočni, uz nestabilnosti prolazno i jak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 18°C. Najviša dnevna uglavnom od 19 do 24°C, ponajprije na istoku moguće i malo toplije.

VEZANI ČLANCI

DHMZ upozorava da će u srijedu temperature će biti niže. Kako prenosi N1, četvrtak donosi nastavak nestabilnog vremena, uz čestu pojavu kiše i pljuskova. I tijekom petka će biti vrlo nestabilno, još k tome i osjetno svježije.

Za vikend će temperature ponovno malo porasti, no i dalje će povremeno biti kiše i pljuskova. S izlaskom sunca na nebu se lijepo vidi pijesak koji je stigao nad naše krajeve pa će atmosfera u dijelovima zemlje biti zamućena. No danas će biti još puno sunčanih sati i ugodne topline, objavio je DHMZ.

VIDEO Stravične posljedice tornada koji su poharali Oklahomu

Komentara 1

MO
montello
10:14 30.04.2024.

vruce proljece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije