kampanja u sisku

Dinko Pintarić: HDZ će povući sporne plakate iz Siska

plakat (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/7
Autori: tli/VLM, dap/VLM
27.04.2013.
u 10:17

U središnjici stranke izgled plakata ipak ocjenjuju neprimjerenim, ali i odlučno odbijaju optužbe da se radi o bio kakvom rasizmu

Dan nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kazao da su mu sporni predizborni plakati HDZ-ove koalicije u Sisku sasvim u redu, HDZ je ipak, prema pisanju Novog lista, odlučio povući dotične plakate.

Potvrdio je to i sisački gradonačelnik Dinko Pintarić koji je oko 11 sati u Sisku potvrdio da je HDZ odlučio povući predizborne plakate koalicije u Sisku.

Novi list neslužbeno doznaje da u središnjici stranke izgled plakata ocjenjuju neprimjerenim, ali i odlučno odbijaju optužbe da se radi o bio kakvom rasizmu. Iz HDZ-a su poručili da ruka koja na plakatu drži zvijezdu petokraku sa srpom i čekićem ''nije crna niti ima boju bilo koje ljudske rase''. Jumbo plakat na kojem su uz poruku ''Jednostavan izbor – sigurno sutra'' prikazane dvije ruke: jedna je tamna, moguće tamnocrvena, odnosno krvava u kojoj se nalazi zvijezda petokraka sa srpom i čekićem, te druga nježnija i bijela, vjerojatno ženska, koja drži krunicu, jučer je osudila i Zlena lista te se ujedno i povukla iz koalicije u kojoj su sada, uz HDZ, ostali HSP AS, te HSS i HSLS.

Reakcija nije izostala niti iz HSLA-a pa se i Darinko Kosor ogradio od spornog plakata nazvavši ga ''čistom glupošću'' te ''apsolutno neprihvatljivim, primitivnim i glupim''.

Glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš za Novi list je potvrdila da će stranka podnijeti kazenu prijavu protiv Građanske akcije koja je prva na svojim web stranicama upozorila na plakat te ga prozvala rasističkim, a HDZ, kaže, Oruč, usporedila s nacistima.

>>Karamarko o sisačkim plakatima: Poruka je u redu

>>Zelena lista okrenula leđa HDZ-u i HSP-u AS zbog spornih plakata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije