Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavio HZMO

Dobre vijesti za umirovljenike: Poznato kada kreće isplata mirovina za prosinac

Euro novac
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.01.2024.
u 09:05

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i na internetskoj stranici HZMO-a

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) izvijestio je kako idućeg tjedna, odnosno u ponedjeljak 8. siječnja, počinje isplata mirovina za prosinac 2023. godine korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

"Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na internetskoj stranici HZMO-a", napominje se. 

Umirovljenici, podsjetimo, imaju i jednu novu pogodnost od Nove godine. Na temelju Zaključka Vlade od 13. prosinca, Hrvatske željeznice izvijestile su kako se uvodi pilot-projekt besplatnoga željezničkog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina koji im omogućuje neograničeno korištenje željezničkog prijevoza na području Republike Hrvatske.

Pilot-projekt provodit će se, kako je pojašnjeno, od 1. siječnja do 31. prosinca 2024. godine. Umirovljenici i osobe starije od 65 godina moći će besplatno putovati vlakom u svrhu svakodnevnih i povremenih putovanja. Oni pravo na besplatan prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza i kupljenog profila po cijeni od 2,65 eura. Za ostvarivanje prava na profil umirovljenik treba predočiti ispravu o primanju mirovine HZMO-a i identifikacijski dokument, a osoba starija od 65 godina identifikacijski dokument.

VIDEO Vjeruje se da se jedno Nostradamusovo proročanstvo već ostvarilo: Dogodilo se na Novu godinu

Komentara 8

DU
Deleted user
13:33 04.01.2024.

Kakva je to vijest za umirovljenike, pa to što imaju dobiti ode sve na gole režije, dakle, trljaju ruke komunalci i oni drugi, a ne umirovljenici! Umirovljenici su samo transfer točka i ništa više ..

BA
bacenheider
11:44 04.01.2024.

Penzici nek produ na HPB i. svakog prvog u mjesecu im je penzija na racunu.

MK
MKGRA
23:41 04.01.2024.

Kako dobra vijest, banke i HZMO koriste njihov novac osam dana, mirovinu su mogli isplatiti bar 31.12. U jutro da si penzici mogu nešto kupiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije