SLUČAJ U NJEMAČKOJ

Dramatična situacija na plivanju: Mladiću (16) pozlilo, ono što su kolege napravili spasilo mu je život

Osijek: Završeni radovi na bazenima Copacabane
Davor Javorovic/PIXSELL
20.12.2023.
u 08:32

Iako je bio stavljen u umjetnu komu u bolnici, već su ga idućeg dana probudili te dječak nije pokazao nikakva neurološka oštećenja

Prava drama odvila se nedavno među učenicima jednog razreda u Kölnu kada se u nevolji našao jedan njihov školski kolega. Naime, dok su učenici bili na satovima plivanja, 16-godišnjaku je pozlilo te je počeo tonuti u vodu. Kako prenosi Fenix Magazin, mladić se isprva požalio na vrtoglavicu, a onda je i izgubio svijest. Na kraju se ispostavilo kako je imao srčani zastoj, a život su mu spasili kolege koji su brzom reakcijom uspjeli svog vršnjaka dovući do ruba bazena i izvući ga iz vode.

- Učitelj plivanja odmah je započeo kardiopulmonalnu reanimaciju, a istovremeno je upućen i poziv hitnoj pomoći. Kad su hitne službe stigle, tinejdžer još nije imao otkucaje srca. Bilo je potrebno oko 14 minuta dok ekipa hitne pomoći i dva liječnika nisu uspjeli stabilizirati učenika - objavili su vatrogasci. 

Iako je bio stavljen u umjetnu komu u bolnici, već su ga idućeg dana probudili te dječak nije pokazao nikakva neurološka oštećenja.

- Treći dan u bolnici je sa osmjehom dočekao svoje školske kolege, a oni su bili sretni što ga vide živog i što je sve dobro završilo. Bio je to dirljiv susret - napisali su vatrogasci.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Velika policijska zapljena kod Dubrovnika: Otkrili im pošiljku od koje se može uzgojiti 130 tona marihuane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije