Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA DODJELA STANOVA Hvidra prosvjeduje protiv odluke Ministarstva

Dubrovački branitelji neće živjeti uz Srbe povratnike

19.01.2009.
u 19:58

Pripadnici Hvidre Dubrovačko-neretvanske županije ne slažu se s odlukom da na području bivšeg vojnog kompleksa Kupari u istoj zgradi žive vojni invalidi, ali i Srbi povratnici. Naime, prema odluci Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenje i graditeljstva tamo bi trebali biti stambeno zbrinuti stradalnici Domovinskog rata na području općine Župa dubrovačka.

Odmah i policija
– Odlukom Ministarstva bivši hotel Mladost trebao bi se preurediti u stambeni objekt. Od toga bi 12 stanova trebali dobiti ratni stradalnici, a 20 stanova Srbi povratnici, sa čime mi nismo suglasni. Ti su Srbi pred početak rata otišli, a onda su nas vjerojatno s brda promatrali i slali nam poruke u obliku granata. Sada bi se htjeli vratiti, u što mi ne ulazimo, ali da budu u istom objektu sa stradalnicima, to ne odobravamo – komentirao je ovu odluku predsjednik Hvidre Dubrovačko-neretvanske županije Vitomir Bajac. Njegov kolega iz dubrovačkog ogranka te udruge Robert Hausvička dodao je kako bi se, ako se projekt Ministarstva ostvari, u istom objektu odmah morala smjestiti i policijska postaja da bi se osigurao miran život.

Načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli nema nikakvih ovlasti što se tiče raspodjele stanova u bivšem hotelu Mladost. Općina Župa dubrovačka nema svojeg zemljišta na kojem bi se gradili stanovi za ratne stradalnike, pa iz Općine željno iščekuju rješenje o prenamjeni hotela u Kuparima koji je nakon završetka Domovinskog rata napušten i devastiran.

Nepopularno rješenje
– U Kuparima će se, odlukom državnog vrha, prvo obnavljati bivši hotel Mladost. Poznata mi je i odluka po kojoj bi se u istoj zgradi trebali smjestiti i ratni stradalnici i Srbi povratnici. Mislim da to nije odgovarajuće rješenje, ali kako u našoj općini nema drugog prostora, moglo bi se dogoditi ovakvo nepopularno rješenje problema – istaknuo je Nardelli.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije