Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravni Vinkovčani

Dug za parkiranje dva milijuna kn, poslano čak 1600 opomena

parking
29.11.2010.
u 16:51

Slali smo opomene i pozivali neplatiše preko opunomoćenog odvjetnika, no nije urodilo plodom pa smo se odlučili na specijaliziranu tvrtku za ovakve slučajeve – kaže Tomislav Borković

Na adrese 1600 Vinkovčana poslane su opomene zbog neplaćanja parkirališnih mjesta, a dug je dosegnuo čak dva milijuna kuna.

I prije je Gradsko gospodarstvo neplatišama slalo opomene, ali bez ozbiljnijeg učinka pa su za dio dugovanja angažirali zagrebačku tvrtku specijaliziranu za izvansudsku naplatu potraživanja.

– Teško smo se odlučili na taj korak, ali mi smo trgovačko društvo koje posluje od svoje dobiti, a samo u ovoj godini naplata je manja 24 posto što je poremetilo poslovanje. Mjesečno moramo osigurati 40.000 kuna za otplatu kredita, 30 tisuća za lizing za “pauka”, na ime PDV-a godišnje plaćamo 420.000 kuna, a i redovite plaće za 30 zaposlenih. Slali smo opomene i pozivali neplatiše preko opunomoćenog odvjetnika, no nije urodilo plodom pa smo se odlučili na specijaliziranu tvrtku za ovakve slučajeve – kaže Tomislav Borković, direktor Gradskog gospodarstva koje skrbi o gotovo tisuću parkirališnih mjesta u Vinkovcima.

U 1600 opomena koje su zaboravni Vinkovčani dobili ovih dana piše da podmire dug koji nije povećan za nikakve troškove, ali su upozoreni da će, ne plate li, morati platiti i troškove odvjetnika i javnog bilježnika.

– Baš su nedavno bile dvije osobe koje su platile ne samo dug nego i troškove odvjetnika jer nisu pažljivo pročitali opomenu pa smo im vratili taj iznos za odvjetnika. U opomeni piše da, ako odmah plate dug, nemaju troškove odvjetnika. Rije je uglavnom o manjim iznosima, od 60, 70 do 300 kuna, ali za veće iznose koji su se skupljali godinu ili dvije morat ćemo zatražiti pomoć suda – kaže Borković dodajući da se dugovanja odnose na izbjegavanje plaćanja dnevnih parkirališnih karata, a zbog “upornosti” nekih Vinkovčana dug se popeo i na više od tisuću kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:04 04.12.2010.

prije nekih 3 godine platio sam parkirenje na parkiralištu kod hotela za dva sata, gdje je parkiranje 2 kune. No u tom trenutku je automat za naplatu bio u kvaru te su me uputili da platim parkirenje na parkiralištu,gore,kod hotela,gdje je parkiranje sat 3 kune. Ubacio sam 4 kune i nakon dva sata dočekala me kazna, a djelatnik koji je odredio kaznu pravio se da ne razumije u čemu je problem i što ja hoću. Iznerviran,platio sam kaznu. Toliko o gradskom parkingu u VK. Sada imaju i pauk pa siluju siromašne vinkovčane, uz one prometne redare za koje ne znam koja im je funkcija osim da zovu pauk. sve u svemu,dragi moji sugrađani, ovaj grad je užas nad užasima,na dobrobit nekolicine odabranih doktora, zidara i perača tepiha.

JO
jozo
17:53 12.12.2010.

to su vam zive lopine odvjetnici iz zgb koji salju kazne za one koje su davno placene dobro provjerite! ako neprodje onda se ispricavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije