MOTIV JOŠ NEPOZNAT

Džohar i Tamerlan u Bostonu planirali još jedan napad?

bombaš Boston
screenshot/FBI
21.04.2013.
u 08:55

Tamerlana Cernajeva jedna strana vlada identificirala je kao "sljedbenika radikalnog islama i velikog vjernika" čija se osobnost drastično promijenila.

Ed Davis iz bostonske policije rekao je da su braća planirala još jedan napad prije nego je Tamerlan ubijen tijekom pokušaja uhićenja.

Možda i jedini čovjek na svijetu koji može objasniti motiv bombaškog napada na bostonski maraton još uvijek leži u bolnici pod sedativima i ne može govoriti.

- Osumnjičenik je i dalje u teškom stanju, ali je stabilno. Još ne može govoriti. I ja kao i svi drugi profesionalci u našoj policiji se nadamo da će preživjeti. Imamo za njega milijun pitanja! I ta pitanja moraju biti odgovorena, izjavio je guverner američke savezne države Massachusetts Deval Patrick. 

Vlasti još nisu objavile kako je točno Džohar Carnajev zadobio ozljede, nego su samo rekli da mu je grlo teško ozlijeđeno.

Također, nisu ga ni stigli ispitati tijekom uhićenja, nego je odmag prebačen u bolnicu.

FBI: Tamerlan Carnajev bio je sljedbenik radikalnog islama

Preminulog Tamerlana Carnajeva (26), koji je zajedno s bratom Džoharom osumnjičen za postavljanje eksplozivnih naprava na bostonskom maratonu, jedna strana vlada identificirala je kao "sljedbenika radikalnog islama i velikog vjernika" čija se osobnost drastično promijenila u samo godinu dana, priopćeno je iz FBI-a, piše Los Angeles Times.

Američke vlasti nisu objavile o kojoj je vladi riječ već samo da je ona kontaktirala FBI tvrdeći da se 26-godišnjak značajno promijenio te da se od 2010. pripremao za napuštanje SAD-a i priključivanje nepoznatoj podzemnoj skupini.

Pretpostavlja se da je FBI informacije dobio iz Rusije kamo je Carnajev otputovao 2012. te boravio šest mjeseci. Ujedno FBI prilikom ispitivanja članova obitelji osumnjičenih bombaša nije naišao na nešto što bi ukazivalo na to da su povezani s teroristima.  

>>Sve o bombaškom napadu u Bostonu čitajte u našem specijalu

>>Šokirana obitelj djevojke koja je zbog bombaša prešla na islam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije