TUČNJAVA NAVIJAČA

Epilog nereda na dan utakmice Hrvatske i Poljske: Šestero ozlijeđenih, među kojima i policajac, te 77 uhićenih

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
Davor Javorovic/PIXSELL
09.09.2024.
u 14:31

Utakmicu je na osječkoj Opus Areni pratilo 12.612 gledatelja, od kojih je 650 gostujućih navijača

Prema čak 77 osoba postupala je policija prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Poljske, odigrane na osječkoj Opus Areni u nedjelju navečer. Ozlijeđeno je pet osoba, među kojima i jedan policajac. Utakmicu je pratilo 12.612 gledatelja, od kojih je 650 gostujućih navijača.

- Evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira, zbog čega su procesuirane 73 osobe, od čega 67 poljskih državljana. Isto tako, na stadionu su evidentirana četiri prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog čega su procesuirane četiri osobe, od kojih troje poljskih državljana - izvijestila je PU osječko-baranjska.

Policijski službenici u dva su događaja uporabili sredstva prisile, prema dva hrvatska i 67 poljskih državljana. Evidentirano je jedno kazneno djelo napada na službenu osobu, za koje se sumnjiči poljski državljanin, a pri čemu je lakše ozlijeđen policijski službenik.  

Izdano je i naplaćeno 65 prekršajnih naloga zbog tučnjave, svađe ili vike na javnom mjestu, tri prekršajna naloga za kršenje Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, jedan optužni prijedlog za prekršaj iz istog zakona, kao i tri optužna prijedloga za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji se uglavnom tiču tučnjave i nereda na javnom mjestu.

-  Ukupno je ozlijeđeno šest osoba, od čega je jedna osoba na neutvrđen način teško ozlijeđena. Konkretno, četiri poljska državljana su lakše ozlijeđena i jedan policijski službenik, dok je jedan poljski državljanin teško ozlijeđen. Policijski službenici su brzo uspostavili povoljno stanje te je spriječeno daljnje narušavanje javnog reda i mira i eventualna druga ozljeđivanja - navode iz PU osječko-baranjske.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Pogledajte kako se Vida oprostio od vatrenih. Njegov sin nosio je dres Poljske

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije