Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA VLASNIČKA STRUKTURA

Europska komisija odobrila Pavlu Vujnovcu preuzimanje Fortenove

Zagreb: Održan godišnji susret "The Economist: Svijet u 2024."
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
12.06.2024.
u 16:37

"Komisija je zaključila kako je učinak transakcije na tržišno natjecanje na tržištima na kojima društva posluju ograničen. Prijavljena transakcija ispitana je u okviru uobičajenog postupka revizije koncentracija", priopćili su iz EK.

Europska komisija odobrila je, u skladu s Uredbom EU-a o koncentracijama, da Pavao Vujnovac iz Hrvatske stječe isključivu kontrolu nad Fortenova grupom MidCo B.V. u Nizozemskoj, objavljeno je na službenim stranicama Europske komisije.

"Transakcija se prvenstveno odnosi na poljoprivredni sektor, kao i na proizvodnju hrane i opskrbu robom široke potrošnje u Hrvatskoj, Sloveniji i u više država na Balkanu koje nisu članice EU-a. Komisija je zaključila kako je učinak transakcije na tržišno natjecanje na tržištima na kojima društva posluju ograničen. Prijavljena transakcija ispitana je u okviru uobičajenog postupka revizije koncentracija", priopćili su iz EK.

Podsjetimo, u prosincu prošle godine pisali smo da su suvlasnici Fortenova grupe na skupštini imatelja depozitarnih potvrda te grupe većinom glasova odobrili transakciju kojom će Fortenova dobiti novu vlasničku strukturu bez sankcioniranog suvlasništva, izvijestili su iz Fortenova grupe.

Naime, na skupštini imatelja depozitarnih potvrda Fortenova grupe 97 posto prisutnih dioničara koji su glasali odobrili su transakciju između Fortenova Group TopCo B.V. kao prodavatelja i Iter BidCo B.V. kao kupca 100 posto udjela u kapitalu kompanije Fortenova Group MidCo B.V., za iznos koji ukupno može dosegnuti do 660 milijuna eura. Kako će točno izgledati nova vlasnička struktura, ovisit će o interesu sadašnjih nesankcioniranih imatelja depozitarnih potvrda za dodatnom investicijom u suvlasništvo, navelo se tada u priopćenju. Više o tome čitajte ovdje

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

Zagreb: Održan godišnji susret "The Economist: Svijet u 2024."
1/18

Komentara 4

IG
IgorY
20:22 12.06.2024.

Koji lik ? Tko je znao za njega pred koju godinu ? Izrastao na Ruskom kapitalu, ali to očito ako si pravi igrač nije nikakva smetnja. Prestrašno. Todorić ili Vujnovac ? Za mene nikada Vujnovac. Da postoji ozbiljan DORH i DORH i slične institucije nema šanse da lik ne bi završio u zatvoru.

PR
prajdali100
16:53 12.06.2024.

Vujnovac ima dobre veze.Ovo mu je Grmoja sredio.

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
16:50 12.06.2024.

Jođ dežurni nisu vidjeli ovu vijest. Veselim se njihovom oduševljenju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije