BUDUĆNOST NATOA

FOTO Milanović sa suprugom bio na večeri u Bijeloj kući

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas & NATO
1/19
11.07.2024.
u 09:17

Na sastanku na vrhu NATO-a usvojen je niz odluka, uključujući uspostavu NATO mehanizma sigurnosne pomoći i obuke za Ukrajinu kao i političku obvezu dugoročne sigurnosno-vojne pomoći za Ukrajinu.

Predsjednik Republike Zoran Milanović s izaslanstvom sudjelovao je u srijedu u Washingtonu na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća na kojemu su šefovi država i vlada članica Saveza raspravljali o ključnim strateškim pitanjima, te o odlukama važnim za samu budućnost NATO-a, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika kojeg prenosimo u cijelosti.

"Na sastanku na vrhu NATO-a usvojen je niz odluka, uključujući uspostavu NATO mehanizma sigurnosne pomoći i obuke za Ukrajinu kao i političku obvezu dugoročne sigurnosno-vojne pomoći za Ukrajinu. Nadalje, usvojena je politička obveza jačanja kapaciteta obrambene industrije, zatim obveza daljnjeg jačanja otpornosti članica NATO-a u potpori obrane Saveza kao i Akcijski plan za južno susjedstvo Saveza. Sve te odluke obuhvatila je i Deklaracija summita u Washingtonu također prihvaćena u srijedu na sastanku na vrhu. 

Uz predsjednika Milanovića, kao članovi službene delegacije na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, veleposlanik i stalni predstavnik Republike Hrvatske pri NATO-u Mario Nobilo te savjetnik Predsjednika Republike za obranu Ivica Olujić.  

FOTO Milanović na sastanku NATO-a u Washingtonu

1/19

Po završetku sastanka, šefovi država i vlada sa supružnicima, pa tako i predsjednik Milanović sa suprugom prof. dr. sc. Sanjom Musić Milanović, nastavili su druženje u Bijeloj kući na svečanoj večeri koju su za njih upriličili predsjednik SAD-a Joe Biden i prva dama dr. Jill Biden", navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 1

EB
EBERT
14:11 11.07.2024.

To je intersantno kao da u Kini padne vreca rize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije