Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sup-om po buri

FOTO Turisti spašeni na Pagu razbjesnili građane: 'Još se i smiju...Ovo se otelo kontroli. Užas'

hgss
Foto: HGSS
1/4
08.08.2023.
u 10:00

HGSS je na svojim stranicama objavio što se događalo u akciji spašavanja uz objavu fotografija

Kako smo jutros izvijestili HGSS-ovci Stanice Gospić noćas su imali pune ruke posla spašavajući dvojicu turista koji su SUP-om krenuli na vožnju morem unatoč jakoj buri. "Počelo je puhati, oni su uzeli SUP i prebacilo ih je preko. Bura ih je odnijela prema Pagu i tamo ih je bacila na stijenu. Nisu mogli nikuda. Imali su nepropusnu vreću srećom. Uspjeli su dobiti 112. Nismo mogli niti s jedne strane doći, nego pješke iz Metajne. Toliko je puhalo da nije mogao ni brod niti ništa prići", kazao je jutros za Večernji list Dario Cindrić pročelnik HGSS Stanice Gospić.

VEZANI ČLANCI:

HGSS je na svojim stranicama objavio što se događalo u akciji spašavanja uz objavu fotografija. 

"Noćas nas je bura podsjetila na njenu snagu. U 21.30 sati zaprimili smo poziv preko MRCC-a kako se traga za dva strana državljana koji su nestali na moru. Naša ekipa iz HGSS Stanica Gospić odmah je poslana na teren. Dvoje avanturista krenuli su na vožnju SUP-om kod Karlobaga. No, bura je imala druge planove, odnijevši ih na stijene otoka Paga. Turisti su bili na nepristupačnom terenu. Četvorica naših spašavatelja brzo su se uputila na otok prema mjestu gdje su bili unesrećeni, uspjeli su im pristupiti u 1.20 sati. Ova akcija je još jednom pokazala koliko je bitno informirati se o vremenskim uvjetima prije aktivnosti na otvorenom. Akcija završava povratkom naših spašavatelja kući u 5 ujutro", objavili su.

Brojni građani još jednom su komentirali ovakvo neodgovorno ponašanje. 'Još se i smiju.. treba to naplaćivat ,da vidiš al bi nestao osmijeh sa lica', 'Uvedite plaćanje i to pozamašne svote pa da vidimo tko će više biti toliko hrabar', Počnite naplaćivati svoje izlaske jer ovo se otelo kontroli! Užas!! A vama svaka čast'...

 

Ključne riječi

Komentara 1

PO
posluzitelj
15:10 12.08.2023.

Smiju se i vesele jer su prezivjeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije