Francuski znanstvenici gotovo dvije godine provodili su pokuse na životinjama i genetski modificiranom kukuruzu, te u svjetski priznatom stručnom časopisu za hranu i toksikologiju, objavili znanstveni rad koji dokazuje da je genetički modificirana hrana štetna.
Kako prenosi HRT, otkrili su da konzumiranje genetički modificiranog kukuruza američke tvrtke Monsanto može izazvati tumore i skratiti životni vijek.
Istraživanje je provedeno na štakorima, a oko 93 posto tumora kod ženki pojavilo se u drugoj godini života. Kod čovjeka bi to bilo između 35-te i 40-te godine, izjavio je direktor Centra za istraživanje genetičkog inženjeringa Joel Spiroux.
Kod glodavaca hranjenih preinačenim američkim kukuruzom smrtnost je bila dvostruko veća, a oštećenja jetre čak pet puta veća od prosjeka.
Francuska vlada zatražila je dodatnu provjeru rezultata i najavila da će od Europske komisije hitno zatražiti zabranu uvoza GM kukuruza u Europsku uniju.
o kojem tipu GMOa se radi? Koji su geni modificirani, i zasto? Ovo je totalno bezvezni izvjestaj i bezvezno istrazivanje. To je kao da netko kaze u francuskoj je poginulo puno ljudi u automobilskim nesrecama, automobile treba zabraniti.