nakon 10 godina

General Rahim Ademi skinut s crne liste SAD-a

Rahim Ademi
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
05.08.2015.
u 22:20

Riječ je o popisu fizičkih i pravnih osoba, pojedinaca i tvrtki ili organizacija, koje SAD smatra teroristima ili kriminalcima.

Hrvatski general Rahim Ademi službeno je, nakon 10 godina i nakon oslobađajuće presude Haaškog suda, skinut s crne liste SAD-a - američki Ured za kontrolu strane imovine pri tamošnjem Ministarstvu financija uklonio je njegovo ime s popisa “posebno označenih osoba” iz "regije Balkan".

Riječ je o popisu fizičkih i pravnih osoba, pojedinaca i tvrtki  ili organizacija, koje SAD smatra teroristima ili kriminalcima. Njima je u  SAD-u zamrznuta imovina, a američki državljani ne smiju s njima trgovati. Kako navode američki izvori, Ademi je maknut s liste 9. srpnja.

Tada su ukinute sankcije i bivšem časniku Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Pašku Ljubičiću te pripadniku Armije BiH Esadu Landži.

>> General Rahim Ademi tužbom protiv države traži milijun kuna odštete

Ključne riječi

Komentara 8

LU
ludvig989
00:34 06.08.2015.

Bilo je i vrijeme,on je puno dao za obranu nase domovine.

LU
ludvig989
00:35 06.08.2015.

Hrvatski sin koji je izravno sudjelovao u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

RA
rajmar
08:19 06.08.2015.

školovan časnik,jedan od stupova obrane hrvatske,zaista veliki profesionalac. za kapetana dragana je on doktor vojnih vještina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije