Skupi sporovi

Grad neće plaćati odvjetnike ako izgube sudske parnice

Prljavo kazalište
Filip Brala/Pixsell
23.03.2011.
u 15:08

- Nekad se mora i izgubiti utakmica, no želimo plaćati samo ono što dobijemo, kaže Bubalo koji je zatražio da se ispita postoji li kaznena odgovornost u slučaju Slavonije danas

Zbog izgubljenih sudskih sporova osječka gradska blagajna u manje od mjesec dana olakšana je za više od 640.000 kuna.

Tražimo najbolja rješenja

S ukupno 539.000 kuna naplatit će se 52 djelatnika propalog dnevnika Slavonija danas, 110.000 kuna za koncert održan 2009. dobit će i Prljavo kazalište, dok je na račun Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra “sjelo” 2500 kuna, koliko je Jurica Pađen dobio kao odštetu za gitaru Gibson Flying koju je potpuno uništio na koncertu Azre 1984.

Ne čudi stoga da je gradska vlast, suočena s gubljenjem sporova u posljednjih nekoliko mjeseci, odlučila promijeniti način plaćanja odvjetničkih kuća. Deset odvjetnika iz isto toliko odvjetničkih kuća, s koliko se planira potpisati ugovor, Grad će plaćati samo ako dobiju sporove!

– Tražimo najbolja rješenja za Grad. Nekad se mora i izgubiti utakmica, a ponekad se morate i nagoditi, no želimo plaćati samo ono što dobijemo. Što izgubimo, nećemo platiti – objasnio je novi način gradonačelnik Krešimir Bubalo, negirajući da su upravo izgubljeni slučajevi razlog angažiranja novih deset odvjetnika.

I prije je, tvrdi, Grad imao ugovore s većim brojem odvjetnika, no ove godine provode postupak javne nabave velike vrijednosti odvjetničkih usluga. Nove pravne snage možda se odmah uhvate u koštac s navedenom Slavonijom danas.

Sporovi traju godinama

Bubalo se zapitao ima li u slučaju koji se vuče iz doba vladavine Zlatka Kramarića kaznene odgovornosti.

– Grad plaća, no tko je ostao dužan? Ako ima uporišta za kaznenu odgovornost, tražimo da se to ispita – kazao je gradonačelnik o neslavnom projektu koji sadašnju vlast stoji pola milijuna kuna. I to zahvaljujući nagodbi, budući da su se bivši djelatnici odrekli kamata kako bi slučaj, nakon 11 dugih godina, napokon završio.

Aktualna vlast plaća i spor s Prljavim kazalištem koje je za vladavine Ante Đapića sviralo na otvorenju tramvajske pruge na Mačkamami. Grad Osijek je i na popisu četvero tuženika koji su dužni sanirati stan u Istarskoj 16, oštećen pri gradnji Eurodoma. Nepravomoćnom presudom protiv tvrtki Eurodom, Tehnika i Gradnja te Grada Osijeka određeno je da se na račun vlasnika isplati 116.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
Liburn
18:15 23.03.2011.

Uh, ako ovo \"upali\", koristit ce se kao \"izgovor\" u slucaju spora sa odvjetnikom, a temeljem ustava gdje su svi pred zakonom jednaki.

JU
JuricaM
20:56 23.03.2011.

Nisam baš imao neko naročito mišljenje o inteligenciji, moralu i znaju gradonačelnika, ali me ovakva genijalnost doista iznenadila i šokirala! I skoro da ne mogu vjerovati koliko podjcjenjuju nas građene !!!! Valjda smatraju da smo maloumni. Možda i jesmo kadd se usude ovako pričati! Naime ako dobiješ spor, onda troškove plaća onaj koji je izgubio !!! A za učinjenu uslugu valja platiti porez, pa makar to bio i odvjetnik. Poslić za poreznu upravu ! Usput predlažem da se jave svi oni koji bi htjeli biti gradonačelnik, i koji bi to radili bez plaće ! Zgodno da se riješimo bubetanja, a barem bi eliminirali troškove plaće! Ja se odmah javljam! I obećavam da neću ništa mažnjavati ! He, he .. ;-)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije