I dalje grad slučaj

Gradonačelnik Kopjar stalno se poziva na zakone, a sam ih krši!

'mindjak_mlm_zag_160211'
''
17.02.2011.
u 16:12

Jedini sam ispunjavao uvjete iz natječaja koje je propisalo Ministarstvo, no Turističko vijeće mene ne želi, kaže Minđak

– Novi gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar u posljednje je vrijeme mnogo sati potrošio ne bi li skrenuo pozornost na nezakonito poslovanje bivšega gradonačelnika Đureka, a sada se pod njegovom dirigentskom palicom, a on je i predsjednik Turističkog vijeća, rade iste stvari – požalio nam se 57-godišnji Vladimir Minđak iz Zlatara. Nakon što je u prosincu prošle godine zlatarska Turistička zajednica i njezino turističko vijeće raspisala javni natječaj za imenovanje profesionalnog direktora Turističkog ureda, na natječaj se uz četvoricu ostalih kandidata javio i Vlado Minđak.

Zakon je zakon

Uvjete koji su potrebni za obavljanje ovog posla propisalo je samo Ministarstvo turizma. Među ostalim, uz hrvatsko državljanstvo i zdravstvenu sposobnost traži se da kandidat ima završen sveučilišni ili stručni studij društvenog ili humanističkog smjera ili geografije, da aktivno govori jedan svjetski jezik te da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima u turizmu.

– Od petero kandidata koji su predali molbe, odnosno od četvero jer je jedna molba zbog sukoba interesa odbačena, jedino sam ja ispunjavao sve uvjete iz natječaja. No, Turističko vijeće na razgovor da predstave svoj program pozvalo je i ostale kandidate bez obzira na to ispunjavaju li uvjete iz natječaja ili ne. Nakon predstavljanja programa u uži izbor ušli smo Dalibor Rihtarić i ja. No, iako ne ispunjava jedan od uvjeta, a to je da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima u turizmu, Turističko vijeće omjerom pet prema četiri u radni odnos primilo je upravo njega. Osobno nemam ništa protiv tog mladića, no zakon je zakon, i on bi za sve trebao biti isti prilikom primanja u javnu službu. Nije Turistička zajednica privatna firma da može zapošljavati koga hoće, već se treba strogo držati slova zakona i poštovati uvjete iz natječaja koje je propisalo Ministarstvo turizma – rekao je Vlado Minđak, koji je više od 20 godina proveo na vodećim mjestima u turizmu, radio je u Rivijeri Poreč, Istraturistu iz Umaga, UTP-u Ivančici, a kaže da govori tri jezika – njemački, engleski i talijanski. Posebno je ogorčen što gradonačelnik Kopjar, koji je predsjednik Turističkog vijeća, nije na tu činjenicu upozorio ostale članove. Smatra da je svemu kumovala i politika jer je Rihtarić blizak HDZ-u i uskoro bi trebao postati njegov član.

Demokratski izbor

Gradonačelnik i predsjednik Turističkog vijeća M. Kopjar rekao je kako bi on u oba slučaja, bez obzira na to kako u odlučivanju postupio, bio u krivu.

– Glasovanje je bilo tajno i odakle netko može znati da ja nisam glasovao za Minđaka. Pri odlučivanju se nisam htio javiti jer mislim da treba demokratski, većinom glasova, donijeti odluku i to bez obzira na formalnosti ispunjava li netko baš sve uvjete ili ne ispunjava. Većinsko mišljenje Turističkog vijeća bilo je da je Minđak tijekom više od 20 godina rada u zlatarskom turizmu imao vremena pokazati što zna, a nije pokazao ništa. Mi u Zlataru najbolje poznajemo kandidate i znamo tko bi najbolje mogao pridonijeti razvoju zlatarskog turizma. No, ako Ministarstvo misli drukčije, poništit ćemo natječaj i raspisati novi – rekao je dr. Kopjar. A novi direktor Dalibor Rihtarić rekao nam je pak da je on jednostavno imao najbolji program na kojemu je već počeo i raditi te da ima uvid u dokumentaciju koja bi i te kako mogla kompromitirati bivše čelnike zlatarskog turizma.

Komentara 1

BI
bigred1
18:25 18.02.2011.

kako je došao do dokumenata.ah da,već se ponaša kao pravi hdz-ovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije