SLJEDEĆE ROČIŠTE 14. VELJAČE

Hrvati u Zambiji ipak izvedeni pred sud: Izjasnili su se da nisu krivi

Odgođeno ročište Hrvatima uhićenima u Zambiji, već danas bi mogli biti pušteni iz pritvora
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
10.02.2023.
u 15:29

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova jučer je objavilo da Hrvati neće pred sud ovaj tjedan

Slučaj Hrvata koji su u Zambiji optuženi za trgovinu djecom, tj. za koje se sumnja da nemaju ispravne, legalne dokumente potrebne kako bi posvojili djecu iz Konga, i dalje napreduje. Danas su ponovno izašli pred sud gdje su se izjasnili da nisu krivi za kazneno djelo trgovine djecom.

Novo je ročište zakazano za 14. veljače. Na njemu će se odlučivati o zahtjevu za odobravanje jamčevine i puštanju optuženika da se brane sa slobode. Zambijska novinarka koja prati slučaj 24Sata je otkrila i da se u slučaj uključila viša imigracijska službenica.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih poslova jučer je objavilo da Hrvati neće pred sud ovaj tjedan. Nakon što su prije tjedan dana oslobođeni optužbi, četiri hrvatska para optužena za trgovinu djecom morala su napustiti Zambiju. No pri odlasku zemlje zaustavljeni su i ponovno uhićeni u zračnoj luci.

VIDEO Hrvatski posvojitelji zaustavljeni u zračnoj luci u Zambiji kad su krenuli za Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar DAVOR
DAVOR
15:38 10.02.2023.

Pošto je od 2016 ZAKONOM ZABRANJENO posvajanje djece u iz Zambije osim u slučaju da se preselite tamo i ostanete živjeti, djecu ne možete izvoditi iz zemlje osim ako vam to posebno predsjednik države ne potpiše, tada je jasno da je ovo trgovina djecom i nije da nisu znali šta rade. Da imaju potpis predsjednika nebi bili uhićeni. Meni je zabrinjavajuće što nitko ne spominje sud u Zlataru koji je i nakon te 2016 odobrio mnoge dokumente za djecu iz Konga a pravno nisu smjeli, paralelno bi se i ta istraga u RH trebala voditi, no izgleda da je Zambijsko pravosuđe godinama ispred našeg.

Avatar VelikaGlava
VelikaGlava
15:56 10.02.2023.

Podrška za pravosuđe Zambije. Treba se utvrdit istina i dal je možda u pitanju kazneno djelo. Djeca nisu stvar i treba ih zaštitit!

DU
Deleted user
15:34 10.02.2023.

hahahahaa časni ljudi nepravedno optuženi hahahahah, dobrice koji bi za sitniš crnčića .. hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije