Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vruće od jutra

Hrvatska se topi: U Kninu izmjereno 40, za vikend osvježenje

Gužva na vodičkim plažama (1)
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/6
04.08.2013.
u 16:11

Svi koji loše podnose vrućine trebali bi biti na oprezu jer su mogući novi temperaturni rekordi za mjesec kolovoz, kao i najviše zabilježene temperature od početka službenih meteoroloških mjerenja.

Toplinski val se nastavlja, Hrvatsku su već ujutro dočekale visoke temperature koje su se nastavile i u drugom dijelu dana. Prema podacima DHMZ-a, u 15 sati je u Kninu izmjereno 40 stupnjeva. Ništa lakše s vrućinom nije bilo ni u Rijeci koja se grijala na 39 stupnjeva. 38 stupnjeva izmjereno je u Pazinu i Senju, dok je u Splitu zabilježeno 37 stupnjeva.

I to nije sve od visokih temperatura, pred nama je najtoplijih pet dana ovog ljeta, javlja crometeo.hr. Svi koji loše podnose vrućine trebali bi biti na oprezu jer su mogući novi temperaturni rekordi za mjesec kolovoz, kao i najviše zabilježene temperature od početka službenih meteoroloških mjerenja.

Vrućina krenula od jutra: U 10 sati mjerilo se 35 stupnjeva

DHMZ je unutar MeteoAlarm sustava za današnji dan izdao najveći stupanj upozorenja vezan uz velike vrućine. Inače, jutros u 10 sati ujutro je izmjereno 35 stupnjeva u Rijeci, 34 u Splitu i 33 stupnja u Kninu.

Prema DHMZ-ovim klimatološkim podacima najviše temperature ikad izmjerene u kolovozu u Dubrovniku iznosila je 38,4°C, Osijeku 40,3C, Rijeci 38,1°C, Šibeniku 39,2°C, Splitu (Marjan) 38,1°C, Varaždinu 38,7°C, Zagrebu (Maksimir) 39,8°C, Zavižanu 27,2°C.

Osvježenje za vikend

U četvrtak se očekuje osvježenje, a u petak i pad temperature za gotovo 15 stupnjeva. U Zagrebu se tako u petak očekuje kišno vrijeme s temperaturom od 24 stupnja. Na moru bi u petak također trebalo osvježiti, ali bez drastičnog pada temperatura.

>> Deset savjeta kako preživjeti ljeto na vrućem asfaltu i +35!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije