Novi Forum

Hrvatske bolnice zbog mjera štednje ostale bez novca

Forum naslovnica
VL
10.05.2012.
u 14:49

Najuspješniji hrvatski investitor Kristijan Floričić u velikom intervjuu upozorava da štednjom nećemo nikad izaći iz krize.

Novi Forum otkriva kritično stanje u hrvatskim bolnicama gdje se zbog mjera štednje otkazuju operacije, odgađaju terapije, a liste čekanja za pacijente produljuju. Dio klinika potrošio je već sav novac predviđen za ovu godinu, a ministar Rajko Ostojić priznaje da mora hitno pronaći novac da spriječi kolaps zdravstva.

Najuspješniji hrvatski investitor Kristijan Floričić u velikom intervjuu upozorava da štednjom nećemo nikad izaći iz krize. Pulski burzovni ulagač i jedan od najbogatijih Hrvata tvrdi da je jedini ispravan put ono što radi SAD gdje se prikrivenim tiskanjem novca obezvređuje dug te priznaje da je to kod nas teško provesti. Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova, priznaje da u HNS-u nisu dovoljno pazili na rejting stranke na što utječu odluke koje donosi Radimir Čačić te govori što Vlada kani poduzeti nakon kritika iz EU o ministrima u nadzornim odborima, brodogradnji i Zakonu o sukobu interesa.

Čitajte i reportažu iz Grčke gdje je došlo do dramatične radikalizacije u društvu nakon izbora. “U kojoj mi to godini živimo”, pitaju se i brojni Grci nakon što su fašisti i boljševici ušli u tamošnji parlament. Forum je bio i u Tunisu te posjetio grad gdje planula iskra Arapskog proljeća. Prijatelji Mohameda Bouazizija svjedoče što se promijenilo nakon što se taj prodavač povrća spalio na gradskom trgu. Forum donosi i priču o Radiju 101 koji nije slavio 28. obljetnicu jer mu i dalje prijeti stečaj ili gašenje. Čitajte i priču o hrvatskim dizajnerima koji su se udružili kako bi od hrvatskih proizvoda stvorili svjetski brend.

Za Forum govori i violinist Goran Končar koji otkriva zašto se suprotstavio prijedlogu da predsjednik Ivo Josipović dobije Porina za životno djelo. Najtalentiraniji hrvatski košarkaš Darijo Šarić govori o nastavku karijere i priznaje da su mu zanimljive ponude Cibone i Cedevite.

Od sutra na svim kioscima – Forum,  tjednik od riječi.

 

Komentara 11

AN
ankicascreiber
22:10 10.05.2012.

vital glup, komnetar ti je glup kao da radis u drzavnoj sluzbi! Ljudi mjesecima rade i ne primaju placu, danasnje gospodarstvo je daleko losije cak i od onoga u socijalizmu. Lijecnici, sveucilisni profesori, profesori u srednjim skolama i bolnicko osobljee rade za male novce! Glavni problem Hrvatske vec 60 godina da se u HR politika ne prilagodava da bi se zemlja bolje snasla u danim zivotnim okolnostima, vec se siluje i ocekuje da ce zivotne okolnosti prilagoditi potrebama politike. Citava zemlja je taoc politickim interesima, interesima lobija koji su u krevetu s politikom. Javni biljeznici u Hrvatskoj zaraduju vise od lijecnika. Sat vremena lupanja javno biljeznickih pecata kosta vise nego sat operacije na mozgu. Sabor nema veze s demokracijom. Cacic ima 2.9% demokratske potpore, i 100% vlasti u drzavi. Takvih gluposti nije bilo ni u socijalizmu.

BA
barbaizamerike
07:36 11.05.2012.

bolnice ostale bez novca?vjerovatno imaju planove da i njih prodaju

VI
vital
15:09 10.05.2012.

Hrvatima trošenje nije problem.Zarađivanje i štednja, e to je malo teže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije