Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže i razlika za srpanj

HZMO ima važnu obavijest za umirovljenike: Kreću isplate uvećanih mirovina, evo i kada

storyeditor/2023-08-23/umirovljenici.jpg
Ilustracija
04.09.2023.
u 11:23

Riječ je o najvećoj stopi usklađivanja mirovina u posljednje 24 godine, od kada se ono primjenjuje dva puta godišnje.

Isplata mirovina za kolovoz, koje su uvećane za 8,42 posto povećanjem aktualne vrijednosti mirovine (AVM), počet će u petak 8. rujna a umirovljenici će dobiti i razliku za srpanj, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski zavod za mirovisko osiguranje (HZMO).

Prema odluci Upravnog vijeća HZMO-a aktualna vrijednost mirovine (AVM) od 1. srpnja iznosi 11,77 eura (88,68 kuna), na temelju objavljenih podataka Državnog zavoda za statistiku.

VEZANI ČLANCI:

Riječ je o najvećoj stopi usklađivanja mirovina u posljednje 24 godine, od kada se ono primjenjuje dva puta godišnje. 

Stopa usklađivanja aktualne vrijednosti mirovine, koja se primjenjuje 1. siječnja i 1. srpnja svake kalendarske godine, određuje se tako da se AVM uskladi po stopi koja se dobije zbrajanjem stopa promjene prosječnog indeksa potrošačkih cijena i stopa promjene prosječne brutoplaće svih zaposlenih u Hrvatskoj u prethodnom polugodištu, u odnosu na polugodište koje mu prethodi.

GALERIJA Ovo su najbolje plaćena zanimanja u Njemačkoj: preko 8000 eura

storyeditor/2023-08-23/umirovljenici.jpg
1/15

 

Ključne riječi

Komentara 4

KI
kingtom
12:54 04.09.2023.

Onaj tko je odradii cijeli staž od 40 goduna ili vise u prosječnoj plaći ima ok mirovinu. Oni koji nisu odradili puni staž imaju manju, tako je svuda pa i u RH.

EF
Efendi
12:09 04.09.2023.

".....Riječ je o najvećoj stopi usklađivanja mirovina u posljednje 24 godine......" Rijec i je o najvecoj inflaciji i o najvisem podizanju cijena u posljedne 24 godine! Tih 8.5% si gurnite, znate vec gdje!!

FR
FranjoTT
11:53 04.09.2023.

Dok strani umirovljenici putuju svijetom naši kopaju po kontejnerima! Hvala Vam od srca na tome, moja obitelj i ja ćemo glasati opet za Vas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije