VREMENSKA PROGNOZA

Pogledajte karte: Nad Hrvatskom u idućim danima sve toplije, evo kad stiže pravo ljeto

Na Plaži Banje u Dubrovniku kao da je počelo ljeto
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
04.06.2024.
u 08:38

Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26°C, javlja DHMZ.

Danas će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, ponegdje kiša, poslijepodne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Na Jadranu sunčanije i većinom suho, osobito na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, na sjevernom Jadranu do sredine dana i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 26°C, javlja DHMZ.

Sutra će biti barem djelomice sunčano vrijeme. Uz prolazno više oblaka samo rijetko u noći i tijekom jutra na Jadranu može pasti malo kiše, a u unutrašnjosti se uz dnevni razvoj oblaka lokalno očekuju pljuskovi i grmljavina. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, na sjevernom dijelu prijepodne i jugoistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15°C, na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna većinom između 23 i 28°C.

"U nastavku tjedna na kopnu će biti sve više sunčanog i toplijeg vremena. Ujutro će vidljivost ponegdje smanjivati kratkotrajna magla. S dnevnim razvojem oblaka rijetkih, izoliranih pljuskova bit će osobito u srijedu poslijepodne. Na Jadranu većinom suho i sunčano, u srijedu s umjerenom naoblakom, a u četvrtak i petak i pretežno vedro. Tijekom popodneva slab do umjeren vjetar s mora upotpunjavat će već pomalo ljetni ugođaj uz koji će temperatura zraka rasti prema 30°C", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Foto: DHMZ

FOTO Njemačka se bori s poplavama: Stotine evakuirane, Dunav raste, a najavljena kiša

Na Plaži Banje u Dubrovniku kao da je počelo ljeto
1/66

Foto: DHMZ

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije